Ελλάδα

Κανέλλη: Δεν θα παίξω το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής-Να προχωρήσει η δίκη

Κανέλλη

Πρέπει να προχωρήσει η νομιμοποίηση της Πολιτικής Αγωγής, να νομιμοποιηθούν οι μάρτυρες και η δίκη να ξεκινήσει, δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, προσερχόμενη στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σχετικά με τις προηγούμενες διακοπές της δίκης, ανέφερε πως το ζήτημα είναι χωροταξικό, ενώ εκτίμησε ότι το θέμα αυτό θα λυθεί άμεσα.

Η κ. Κανέλλη απαντώντας σε ερώτηση για την επίθεση που είχε δεχθεί από τον Ηλία Κασιδιάρη είπε πως δε θα κάνει κανένα σχόλιο και δε θα παίξει το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και με απόντες τους περισσότερους από τους 69 κατηγορουμένους.

Σήμερα, στο δικαστήριο είναι παρόντες 29 από τους 68 κατηγορούμενους. Μεταξύ των παρόντων κατηγορουμένων είναι οι βουλευτές Δημήτρης Κουκούτσης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης και Ευστάθιος Μπούκουρας.

Η τρίτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων συνεχίζεται με τη Νομιμοποίηση της Πολιτικής Αγωγής.

Πρώτος δήλωσε παράσταση ως πολιτικός ενάγων διά των συνηγόρων του, ο πατέρας του Παύλου Φύσσα. Όπως είπαν οι συνήγοροι του κ. Παναγιώτη Φυσσα, ο πατέρας του μουσικού παρίσταται κατά όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του γιου του, αλλά και κατά όλων των υπολοίπων κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών που κατηγορούνται για τη διεύθυνσή της. Ο κ. Φύσσας διεκδικεί, με επιφύλαξη, το ποσό των 44 ευρώ από κάθε κατηγορούμενο.
Επίσης, οι συνήγοροι ανέφεραν ότι αντίστοιχη παράσταση θα δηλώσουν η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

Ακολούθως, παράσταση Πολιτικής Αγωγής δηλώθηκε από τους συνηγόρους Αιγυπτίων ψαράδων για την επίθεση που είχαν δεχθεί στο Πέραμα, καθώς και από θύματα της επίθεσης κατά μελών του ΠΑΜΕ στην ίδια περιοχή. Οι πολιτικώς ενάγοντες στρέφονται κατά όλων των κατηγορουμένων και διεκδικούν από τον καθένα, με επιφύλαξη, ποσό 40 ευρώ.

Εξετάζεται η μεταφορά της δίκης
Την ανάγκη μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στο Εφετείο είχε τονίσει στις 7 Μαΐου ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης σημειώνοντας πως «Αναδείχθηκε η δυσλειτουργία της αίθουσας και η επικινδυνότητα της περιοχής για τη δημόσια ασφάλεια».

Σημειώνεται πως λόγω της διεξαγωγής της δίκης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, με απόφαση του δήμου Κορυδαλλού, όλα τα σχολεία της πόλης και οι παιδικοί σταθμοί.

Ο δήμαρχος του Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα θέσουν εκ νέου στην έδρα του δικαστηρίου το αίτημα για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής εκτός Κορυδαλλού, με βάση τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος άναψε «πράσινο φως» για να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής της δίκης, εφόσον του το ζητήσει η πρόεδρος του 3μελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μ. Λεπενιώτη.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το