Αθλητισμός

Κανείς δεν μετανιώνει στη Νίκη για τον δικαστικό αγώνα που έκανε η ΠΑΕ

Η Νίκη ανέκαθεν έδινε «μάχες» και ανεξαρτήτως αν τις κέρδιζε, αισθανόταν υπερήφανη για την προσπάθειά της. Για τον λόγο αυτό κανείς στις τάξεις της ΠΑΕ δεν μετανιώνει για τον δικαστικό αγώνα που έδωσε, έστω κι αν οι αποφάσεις του Διαιτητικού δεν ήταν με το μέρος της.

Ο δικαστικός αγώνας της Νίκης ολοκληρώθηκε. Πριν λίγες ημέρες εκδικάστηκαν οι δύο προσφυγές που είχε καταθέσει στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Η πρώτη ήταν εναντίον της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να ανεβάσει τη Σαντορίνη από την Γ’ Εθνική στη Φούτμπολ Λιγκ και η δεύτερη αφορούσε τη φετινή προκήρυξη της τρίτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ήθελε τη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος με 20 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των δέκα ο καθένας.
Η μάχη» ήταν πολύ δύσκολη και κατέληξε στην απόρριψη και των δύο προσφυγών. Μάλιστα σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η ΠΑΕ Νίκη ο λόγος που απορρίφθηκαν ήταν ότι θεωρήθηκαν εκπρόθεσμες.
Παρά το άδοξο τέλος του δικαστικού αγώνα οι ιθύνοντες της «κυανόλευκης» εταιρείας δεν μετάνιωσαν. Αντιθέτως θεωρούν ότι ήταν υποχρέωσή τους να δώσουν τη «μάχη», αφού κάτι τέτοιο είναι συνυφασμένο με το DNA που διαθέτει το «καμάρι της προσφυγιάς».
Τη συγκεκριμένη άποψη μετέφερε δημόσια και ο Βασίλης Βενέτης. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Blue Heart FM, υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολούθησε η διοίκηση.
Παραδέχθηκε ότι ήταν πολύ δύσκολο για τη Νίκη να κερδίσει τις δύο υποθέσεις, γιατί αν τα κατάφερνε, θα προκαλούσε τεράστια αναστάτωση σε Φούτμπολ Λιγκ και Γ’ Εθνική, τη στιγμή μάλιστα που η δεύτερη έχει ξεκινήσει για φέτος.

Ο κ. Βενέτης υποστήριξε ότι έγινε ένας έντιμος δικαστικός αγώνας και ότι οι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Εξέφρασε την απορία για ποιο λόγο κρίθηκαν οι προσφυγές εκπρόθεσμες, τη στιγμή που κατατέθηκαν εντός της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος. Επιπλέον τόνισε ότι έγινε προσπάθεια να μείνει το ποδοσφαιρικό τμήμα μακριά από τις δικαστικές υποθέσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι πλέον δεν υπάρχει άλλο ένδικο μέσο για να διεκδικήσει η Νίκη το δίκιο της.
«Ίσως δημιουργούσε μεγάλη αναστάτωση αν κερδίζαμε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει κάτι για την ομάδα. Η ομάδα έδωσε έναν αγώνα, είναι στο DNA της να μάχεται και σίγουρα αυτό μας κάνει πιο δυνατούς. Μας πεισμώνει κάθε τι που έρχεται σαν εμπόδιο.
Βέβαια το εμπόδιο δεν είναι μόνο ένα. Το βασικό είναι πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Είμαστε σε τέτοιες κουβέντες και αυτά ίσως είναι πιο σημαντικά από μία απόφαση που μας βάζει να παίξουμε σε δύο ομίλους και δη στον νότιο και όχι σε πρωτάθλημα 14 ομάδων, όπως θεωρούσαμε εμείς ότι είναι το δίκαιο και το σωστό» ήταν τα λόγια του Βασίλη Βενέτη για την απόρριψη των δύο προσφυγών .

«Εμείς έχουμε πολύ ήσυχη τη συνείδησή μας. Κάναμε έναν δικαστικό αγώνα, που δεν έχει καμία σχέση με τη δομή της ομάδας και το αγωνιστικό τμήμα. Το κακό είναι ότι ο νομός μας μπήκε στο «κόκκινο» και έχουν ανασταλεί οι προπονήσεις. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό στο μέλλον» συνέχισε ο κ. Βενέτης για να προσθέσει:
«Ως διοίκηση προσπαθήσαμε να αποκόψουμε όσο γίνεται το αγωνιστικό τμήμα με αυτή τη διεκδίκηση που είχαμε σαν ομάδα. Συνεχίζουμε κανονικά και δεν θα πληγούμε από αυτό. Είμαστε στην ίδια αφετηρία με τις υπόλοιπες ομάδες».
Πάντως ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη δεν έχει απάντηση για το πώς κρίθηκαν εκπρόθεσμες οι προσφυγές λέγοντας: «Δεν μπορώ να απαντήσω σ’ αυτό. Δηλαδή έπρεπε να περάσουν τέσσερις ημέρες για να φανεί ότι μία υπόθεση είναι εκπρόθεσμη; Νομίζω ότι αυτό φαίνεται στην πρώτη ώρα. Δεν έχουμε δει το σκεπτικό και να σου πω ότι δεν το περιμένουμε. Για να πω την αλήθεια, δεν θέλω να το διαβάσω, γιατί με το μυαλό μου δεν θέλω να παίζει κανένας. Δεν νομίζω ότι θα ήμασταν ποτέ εμπρόθεσμοι»
Τέλος, σχετικά με το αν υπάρχει άλλο περιθώριο για νομική διεκδίκηση των αιτημάτων της Νίκης παραδέχθηκε ότι «δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο. Ό,τι ένδικο μέσο είχαμε, το χρησιμοποιήσαμε. Νομίζω ότι πρέπει να ασχοληθούμε με άλλα θέματα πλέον».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το