Αθλητισμός

Κάνει δικό του τον Ρενάτο Σάντος – Ο Βόλος ήρθε σε συμφωνία με τον 29χρονο μεσοεπιθετικό

Σε συμφωνία με τον Ρενάτο Σάντος έχει έρθει ο Βόλος, ο οποίος ενισχύεται με έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για 29χρονο Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έχει αγωνιστεί με επιτυχία τόσο στο πορτογαλικό, όσο και στο ισπανικό πρωτάθλημα.
Συγκεκριμένα, ο Ρενάτο Σάντος ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρίο Άβε το 2010 και στη συνέχεια πήγε δανεικός στην Μορεϊρένσε και στην Ντεσπορτίβο Άβες. Επέστρεψε στην Ρίο Άβε, πέρασε ένα μικρό διάστημα από την Τοντέλα, για να πάρει μεταγραφή στην Μποαβίστα το καλοκαίρι του 2015. Στην πορτογαλική ομάδα κάθισε τρία χρόνια, κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις (βασικός με 82 συμμετοχές και 10 γκολ). Αποκτήθηκε στη συνέχεια από τη Μάλαγα, παίζοντας στο ισπανικό πρωτάθλημα, καταγράφοντας 57 συμμετοχές και δύο γκολ.
Ο Ρενάτο Σάντος αναμένεται στην Ελλάδα σήμερα Σάββατο, ώστε να περάσει τις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εν συνεχεία να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Βόλο και να ανακοινωθεί επίσημα από τη διοίκηση της ΠΑΕ.
Αξίζει να αναφέρουμε, πως ο Σάντος το περασμένο καλοκαίρι είχε προταθεί τόσο στην ΑΕΚ, όσο και στον Παναθηναϊκό και το όνομά του είχε απασχολήσει τις δύο αυτές ελληνικές ομάδες.

Ο Έρικ Γέντρισεκ

Παρελθόν Γέντρισεκ και Καραγκιόζης
Παρελθόν από τον Βόλο αποτελεί ο Έρικ Γέντρισεκ, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τους «κυανέρυθρους». Ο Σλοβάκος επιθετικός αποκτήθηκε από τον Βόλο το καλοκαίρι του 2019 και μετά από ενάμιση χρόνο αποχώρησε από την ομάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Ερικ Γέντρισεκ, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του, στο διάστημα που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Η ΠΑΕ Βόλος εύχεται στον Ερικ Γέντρισεκ καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».
Επίσης, αποχώρησε από την ομάδα και ο Αναστάσιος Καραγκιόζης. Η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου της με τον Αναστάσιο Καραγκιόζη, τον οποίο ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στην καριέρα του».

Αύριο με Παναιτωλικό
Ύστερα από τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια σε διάστημα 10 ημερών, με απολογισμό δύο ισοπαλίες με Απόλλωνα (3-3), Αστέρα Τρίπολης (1-1) και μία ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (4-1), ο Βόλος υποδέχεται αύριο Κυριακή στις 17.15 τον Παναιτωλικό, με αποκλειστικό στόχο την επιστροφή στις νίκες.
Ο Άνχελ Λόπεθ σε ένα ακόμη παιχνίδι θα στερηθεί των υπηρεσιών βασικών ποδοσφαιριστών, καθώς θα απουσιάσουν σίγουρα ο τιμωρημένος Φράνκο Φεράρι (αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Αστέρα), καθώς και οι τραυματίες Τάσος Τσοκάνης, Ζαν Μπαριέντος (θα επανέρθουν με τη νέα χρονιά) και Τάσος Κρητικός, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σέρτζιο Τέκιο, ο οποίος προέρχεται από μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας. Είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.
Στο τελευταίο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη (εξ αναβολής για την 8η αγωνιστική), την περασμένη Τετάρτη, ο Βόλος κατάφερε να μείνει «όρθιος», με τον Χουάν Περέα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.
Από τον Αντώνη Ντεντάκη ξεκίνησε το γκολ της ισοφάρισης, με τον νεαρό αμυντικό να εγκωμιάζει το ομαδικό πνεύμα του Βόλου για την ισοπαλία στην Τρίπολη και περιμένει πώς και πώς την επιστροφή των τραυματιών.
«Ο Αστέρας ήταν καλύτερος από εμάς, δεν θα το κρύψω, αλλά έχουμε δείξει πολλές φορές ότι ακόμα και όταν είμαστε πίσω στο σκορ κυνηγάμε το αποτέλεσμα. Προσπαθούμε να σκοράρουμε, δεν τα παρατάμε ποτέ και γι’ αυτό δικαιωνόμαστε. Δεν είναι η πρώτη φορά που μένουμε πίσω στο σκορ με δέκα παίκτες αυτή τη σεζόν και καταφέρνουμε να πάρουμε βαθμό στα τελευταία λεπτά.

Αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει ψυχικά αποθέματα, πιστεύουμε όλοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα και με δέκα ή και με εννέα παίκτες όπως στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Προσπαθούμε για το καλύτερο, δίνουμε ό,τι έχουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Δεν κάναμε καλό παιχνίδι, αλλά έχουμε πολλές απώλειες. Δεν είναι δικαιολογία, είναι πραγματικότητα, λείπουν παίκτες που χρειαζόμαστε πολύ. Επίσης πολλοί ποδοσφαιριστές έχουμε χάσει λίγο το ρυθμό μας λόγω της καραντίνας. Ο κόσμος δεν το ξέρει, αλλά όταν ένας παίκτης μένει 20-25 μέρες στο σπίτι, όπως εγώ, άλλοι παίκτες έμειναν δύο εβδομάδες, θέλει καιρό για να ξαναβρεθεί ο ρυθμός και να είσαι στο 100%.
Κρατάω από το παιχνίδι με τον Αστέρα τη θέληση όλων των παιδιών, και αυτών που ήρθαν από τον πάγκο. Είμαστε ομάδα, το έχουμε αποδείξει, ό,τι και να γίνει προσπαθούμε να πολεμήσουμε και να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και όταν γυρίσουν οι τραυματίες θα συνεχίσουμε, όπως ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα».

«Σφυρίζει» ο Φωτιάς
Την αυριανή αναμέτρηση του Βόλου με τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό στάδιο ορίστηκε να διευθύνει ο Βασίλης Φωτιάς από την ΕΠΣ Πέλλας. Βοηθοί θα είναι οι Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την ΕΠΣ Αρκαδίας και Νικόλαος Πάγκαλος από την ΕΠΣ Λασιθίου. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Πέτρος Τσαγκαράκης από την ΕΠΣ Χανίων. Στο VAR θα είναι ο Γιώργος Τζοβάρας από την Φθιώτιδα και AVAR ο Μιχαήλ Παπαδάκης από την ΕΠΣ Ηρακλείου. Παρατηρητής ορίστηκε ο Βασίλης Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Άρτα: Αποσωληνώθηκε ο 14χρονος που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για τον 14χρονο ο οποίος κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα την παραμονή…

28 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Από τύχη γλίτωσε ο κουμπάρος του αστυνομικού που δολοφονήθηκε

Συγκλονισμένη παραμένει η Ελλάδα από μια ακόμα εν ψυχρώ δολοφονία νεαρού ανθρώπου για ασήμαντη αφορμή.…

28 Δεκεμβρίου 2023

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Το 2023 μέσα από εικόνες

Και το 2023, όπως κάθε χρόνο, οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα σε όλο τον…

28 Δεκεμβρίου 2023

«Η Ρωσία θα πολεμά στην Ουκρανία για τουλάχιστον πέντε χρόνια»: Η αποκάλυψη του Πούτιν στον Σι Τζινπίνγκ

Τον Μάρτιο του 2023 κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα, ο…

28 Δεκεμβρίου 2023

Καρχαρίας κατασπάραξε έναν έφηβο κοντά σε παραλία της Νότιας Αυστραλίας

Ένα έφηβο αγόρι έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία σε ένα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο…

28 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός στη Λάρισα: Λεωφορείο πήρε φωτιά εν κινήσει

Αναστάτωση επικράτησε στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, όταν φωτιά ξέσπασε σε λεωφορείο το…

28 Δεκεμβρίου 2023