Κόσμος

Καναδάς: Έσωσαν ελάφι που είχε θαφτεί μέσα στο χιόνι (video)

Το πυκνό χιόνι στον Καναδά παγίδευσε άλκη. Ήταν οι άνθρωποι αυτοί που προσέτρεξαν σε βοήθειά του και το απεγκλώβισαν.

Το περιστατικό συνέβη στα δυτικά του Νιουφάουντλαντ. Η άλκη έγινε αντιληπτή από ομάδα ανθρώπων που κινούνταν με snowmobiles. Αυτοί αντίκρυσαν αντίκρισαν το κεφάλι της που εξείχε μέσα από το παχύ στρώμα του χιονιού.

Ο Jonathan Anstey μαζί με άλλους επτά της «κινητής κτηνιατρικής κλινικής» του, κινούνταν το περασμένο Σάββατο κοντά στη Deer Lake. Μέσα στο χιόνι είχε θαφτεί μία άλκη, σε βάθος περίπου 1,8 μέτρων.

«Ξέραμε πως είχε κολλήσει για τα καλά», δήλωσε ο ίδιος. «Προσπαθούσε ξανά και ξανά να βγει αλλά δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου. Όταν ένα τέτοιο ελάφι στρεσάρεται, τραβά πίσω τα αυτιά του, στηρίζει το κεφάλι του προς τα πίσω και γλείφει συνεχώς τα χείλη του. Ήταν προφανές πως το ελάφι αυτό ήταν πάρα πολύ στρεσαρισμένο».

Τότε κάποιοι από την ομάδα έπιασαν τα φτυάρια τους και πλησίασαν το ζώο από σημείο όπου εκτιμούσαν πως θα είναι ασφαλείς.

«Όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορούσε να κινηθεί καθόλου, σταμάτησε την προσπάθεια και ακούμπησε στο χιόνι», περιγράφει ο Anstey.

Έπειτα από λίγο σκάψιμο, ένιωσε πως πλέον πατούσε σε σταθερό έδαφος και κατάφερε να βγει από την τρύπα όπου είχε εγκλωβιστεί.

Στη συνέχεια στάθηκε για λίγο όρθιο και μετά εξαφανίστηκε.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το