Ελλάδα

Καμπανάκι Κικίλια – 43 έτη η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων

Σε λεπτομέρειες που αφορούν τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας αλλά και στους εμβολιασμούς αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών το απόγευμα της Τετάρτης. Όπως ο ίδιος είπε, ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων είναι 1.776 επιβεβαιωμένα, με 43 έτη τη μέση ηλικία, ενώ τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 20.000.
Ο υπουργός σημείωσε ότι στις τελευταίες 2 εβδομάδες έχουμε αύξηση στα κρούσματα των ηλικιακών ομάδων 45 – 54 και 35 – 44. Πάντως, ο δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το 5 την τελευταία εβδομάδα, στο 4,6, ενώ τα ενεργά κρούσματα ήταν κάτω από 20.000, 19.166 με πτωτική τάση. «Μιλώ για ενεργές ομάδες του πληθυσμού», διευκρίνισε.
Ο υπουργός Υγείας εξήγησε πως υπάρχει βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο τόνισε πως η νόσος είναι ακόμα εδώ και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

«Την περίοδο αυτή που προσπαθούμε να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς δεν πρέπει να ξεχνάμε τα ατομικά μέτρα προστασίας», είπε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι προχωράμε βήμα – βήμα στην άρση των περιορισμών και χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε ότι σήμερα υπάρχει αισιοδοξία. Θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα. Τον Μάιο αναμένεται να κάνουμε 2,3 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τέλος του μήνα θα ξεπεραστούν τα 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. Οι παραλαβές εμβολίων γίνονται κανονικά και όποιος πολίτης επιθυμεί θα μπορεί να εμβολιαστεί.
Προέτρεψε για πολλοστή φορά τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν να συζητήσουν με όσους έχουν υποστεί αυτή τη δοκιμασία και τις οικογένειές τους. Σημείωσε παράλληλα ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο υγειονομικός σχεδιασμός για τα νησιά. Υπογράμμισε επίσης ότι φέτος είμαστε σε καλύτερο σημείο απ’ ό,τι πέρυσι το καλοκαίρι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το