Ελλάδα

Καμπανάκι Ιατρικού Συλλόγου: Απειλή για τη δημόσια υγεία η αθρόα εισροή μεταναστών

Σκουπίδια πεταμένα στο λιμάνι της Μυτιλήνης, δίπλα στους μετανάστες και στους πρόσφυγες, την Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015. Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης,  πραγματοποιήθηκαν όταν μετανάστες επιχείρησαν να μπουν στο πλοίο Blue Star 1,  άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και συνεχείς επεμβάσεις  προσπαθούν  από το πρωί να αντιμετωπισουν την εξέγερση χιλιάδων μεταναστών, ιδιαίτερα Αφγανών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εδώ και μέρες στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις 8 το πρωί αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή η κατάληψη του πλοίου Blue Star 1 από περίπου 1000 Αφγανούς, που αποπειράθηκαν να εισβάλουν φωνάζοντας "Αθήνα- Αθήνα". Η κατάληψη αποφεύχθηκε όταν έκλεισαν οι καταπέλτες του πλοίου, αλλά την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες που επιβιβάζονταν σε αυτό εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στους μετανάστες και στο πλοίο.  ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης μεταναστών, κρούει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Μάλιστα, θεωρεί επιβεβλημένη την αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών στη Μυτιλήνη, καθώς «τίθεται σοβαρό θέμα δημόσιας υγείας».
«Αν δεν έχουμε προετοιμαστεί καταλλήλως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν παραστεί ανάγκη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος υπολογίζει ότι στο νησί βρίσκονται περί τους 15.000 μετανάστες και καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις για αποστολή κινητής υγειονομικής μονάδας και γιατρών «δεν έγινε τίποτε, παρά μόνο εστάλη στο νησί όχημα τύπου ασθενοφόρου, το οποίο εκτός του ότι δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νησιού, ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία».
Επίσης, ο ΠΙΣ καλεί την υπηρεσιακή κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα «έστω την ύστατη στιγμή, για να μη βρεθούμε προ δυσάρεστων καταστάσεων», όπως σημειώνει.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το