Ελλάδα

«Καμπάνα» 5.000 ευρώ για ηλεκτρικά πατίνια που «έσπασαν» την καραντίνα – Έχουν ΚΑΔ… άθλησης

Εταιρεία με ηλεκτρικά πατίνια «έσπασε» την καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, παραβιάζοντας την κοινή υπουργική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τους με στόχο το φρενάρισμα της διασποράς του κορωνοϊού. Η Δημοτική Αστυνομία απομάκρυνε 59 ηλεκτρικά πατίνια από τη νέα παραλία, δεσμεύοντάς τα ενώ επέβαλε και πρόστιμο 5.000 ευρώ στην εταιρεία. Ο Δήμος αναμένεται να επιβάλει ξεχωριστό πρόστιμο και για την κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για το κάθε πατίνι.

«Ο ΚΑΔ που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι για ενοικίαση ειδών άθλησης. Το πατίνι δεν είναι είδος άθλησης και το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχει απολύμανση μεταξύ των χρήσεων. Το παίρνετε εσείς, το αφήνετε, το παίρνει κάποιος άλλος χωρίς ενδιάμεσα να γίνει απολύμανση» δήλωσε στο ethnos.gr ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Πρόστιμο επιβλήθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία και την προηγούμενη εβδομάδα χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει συμμόρφωση. Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει και σε νέες ανάλογες επιχειρήσεις τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το