Αθλητισμός

Καμπ μπάσκετ στον Βόλο – Θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή

Καμπ μπάσκετ για όλα τα παιδιά της πόλης στις ηλικίες 5-18 ετών συνδιοργανώνουν το BC Volos και Ανόρθωση. Το καμπ αρχίζει σήμερα Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος».
Οι υπεύθυνοι προπονητές του καμπ Γιάννης Καρακατσούνης (ομοσπονδιακός προπονητής) και Μιχάλης Καπουρνιώτης (προπονητής Α1 κατηγορίας) μαζί με ένα έμπειρο επιτελείο τεχνιτών θα διδάξουν τα μυστικά του μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.
Στο καμπ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλα τα παιδιά της πόλης μας και όχι μόνο είτε αγωνίζονται σε ομάδα είτε όχι. Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει ατομική τεχνική 1Χ1-2Χ5, ομαδική τεχνική-τακτική 3Χ3-4Χ4, ομιλίες, παιχνίδια, διαγωνιστικά παιχνίδια, μετάλλια, διπλώματα, t-shirt, σάντουιτς, νερά και πολλές άλλες εκπλήξεις σε καθημερινή βάση, ενώ θα υπάρχει και ιατρική κάλυψη. Η μεγάλη πείρα του προπονητικού τιμ εγγυάται την πολύ καλή δουλειά που θα γίνει για την επίτευξη του καμπ.

Οι εγγραφές θα γίνουν σήμερα από τις 8 ως τις 9 το πρωί, ενώ τα παιδιά μπορούν να εγγραφούν και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας την ίδια ώρα. Οι αγώνες θα διεξάγονται καθημερινά με ώρα έναρξης τις 09.00 και λήξης στις 13.30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στους Γιάννη Καρακατσούνη (τηλ. 6946284232), Μιχάλη Καπουρνιώτη (6936578196) και Μιχαέλα Κύρου (6987048486).

Σχετικά με το καμπ οι διοργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση όπου αναφέρουν τα εξής: «Αγαπητοί γονείς, Ελάτε να μας γνωρίσετε. Φέρτε τα παιδιά σας να γνωρίσουν το μπάσκετ, το οποίο θα τους προσφέρει πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχική τους υγεία, αλλά και στη φυσική τους κατάσταση.
Τα οφέλη είναι μακροχρόνια, καθώς το μπάσκετ δημιουργεί δυνατούς χαρακτήρες και χτίζει τους πρωταθλητές του αύριο στον αθλητισμό, και το κυριότερο στη ζωή. Με το μπάσκετ θα βοηθηθούν στη κοινωνικοποίησή τους, μέσα από τη συνεργασία με άλλα παιδιά της ηλικίας τους. Θα μάθουν να χρησιμοποιούν το σώμα τους και να συγκεντρώνονται στο στόχο. Θα αποκτήσουν ομαδικό πνεύμα και θα μάθουν πώς πρέπει να συμπεριφέρονται, για το κοινό συμφέρον.
Ελάτε στο κλειστό «Βάκης Παρασκευόπουλος», που δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να αθληθεί και να εκτονωθεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ελάτε να συναντήσετε το προπονητή που θα εμπνεύσει το παιδί σας, που θα το κάνει να νοιώσει την ασφάλεια που νοιώθει με τους γονείς του, που θα προσαρμόσει τη προπόνηση στις διαθέσεις και τις ανάγκες του κάθε παιδιού και που εξελίσσεται συνέχεια, για να μη τον ξεπερνά η εποχή.
Όλοι οι προπονητές και προπονήτριες του καμπ, είναι πτυχιούχοι γυμναστές, με ειδικότητα μπάσκετ, είναι επώνυμοι για τις μέχρι σήμερα επιδόσεις τους. Πιστεύουν απόλυτα και επενδύουν στην διαπροσωπική σχέση. Γνωρίζουν πώς να επικοινωνούν με τα παιδιά, θα περνούν χρόνο μαζί τους και εκτός των προπονήσεων, για τη δημιουργία προσωπικών σχέσεων με το κάθε αθλητή ξεχωριστά, γεγονός που είναι σίγουρα και το κλειδί για καλό αποτέλεσμα.
Κάθε μέρα στο καμπ θα είναι διαφορετική. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν με τους συμπαίκτες τους, πριν και μετά τη προπόνηση, να δουλέψουν σκληρά στο γήπεδο, και να φύγουν ευτυχισμένα και χαρούμενα. Κάθε μέρα η προπόνηση θα είναι διαφορετική, πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών της κάθε ηλικίας.
Οι προπονητές λένε, ότι το μπάσκετ είναι 60% τεχνική και 40% μυαλό. Αποκτώντας μπασκετικό IQ, το παιδί αποκτά στρατηγική σκέψη , αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, αφού καλείται κάθε φορά να παίρνει πρωτοβουλίες, να βελτιώνει τη παρουσία του και τις δεξιότητές του. Στόχος του καμπ είναι να δημιουργήσουμε νέους μπασκετμπολίστες και μέσα από την ομαδικότητα να καταλάβουν πως πρέπει να λειτουργούν όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στη ζωή. Αγαπητά παιδιά, ελάτε να μάθετε, να παίξετε, να σκοράρετε, να πασάρετε, να ντριμπλάρετε, να κερδίσετε δώρα και να κάνετε νέους φίλους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το