Ελλάδα

Καμμένος: Θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη, ένα λαό όρθιο και υπερήφανο

kammenos

Στις εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια από τη βύθιση του αντιτορπιλικού Βασίλισσα Όλγα και στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Αντιναυάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, στη Λέρο, παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος παρέστη στις εκδηλώσεις , συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ.
Στον χαιρετισμό του κατά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αντιναύαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση ΠΝ ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στην τέλεση των αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα του Πολεμικού μας Ναυτικού, Αντιναυάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, που μαζί με τους Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό έπεσαν στο βωμό της πατρίδας και έδωσαν το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τους τη ζωή, εκείνη τη βραδιά της κρίσης του 1996, στις βραχονησίδες Ίμια, τόνισε «ο Αντιναύαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης και το ηρωικό πλήρωμα του ελικοπτέρου ΠΝ 21 εκείνη τη βραδιά της κρίσης στα Ίμια εμφορούμενοι από την αίσθηση του καθήκοντος και από τη μεγάλη τους αγάπη για την πατρίδα, εκτέλεσαν την αποστολή τους κάτω από δυσχερείς καιρικές συνθήκες.

Είναι αλήθεια ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε την πραγματική διερεύνηση του συγκεκριμένου γεγονότος και να αποδειχθεί εάν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες ή εάν ήταν πολεμική πράξη και η πτώση του ελικοπτέρου ήταν κατάρριψη».
Όπως είπε, «η αυτοθυσία τους, είναι και δικός μας οδηγός και ηθική παρακαταθήκη, γιατί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στις Ένοπλες Δυνάμεις στις οποίες έχω την τιμή να προΐσταμαι, πιστεύουμε ότι υπάρχουν αξίες για τις οποίες αξίζει να δώσουμε την ύστατη ρανίδα του αίματος μας και την τελευταία μας πνοή.
Είμαστε εδώ για το έθνος, είμαστε εδώ για τον ελληνικό λαό, για τις αρχές και τις αξίες μας.
Αυτά πρέπει να φυλάμε.
Θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη, ένα λαό όρθιο, υπερήφανο και ένα σύστημα αξιών της πίστεως, της ψυχής και της φιλοπατρίας.

Εμείς δεν θα υποστείλουμε ποτέ τις σημαίες ούτε τα λάβαρα τα δοξασμένα με αίμα. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τους ήρωες μας και τις θυσίες τους».
Ακόμη, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «τα λόγια που ακούστηκαν στο παρελθόν ότι «τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας» θα πρέπει να εγγραφούν στις μαύρες σελίδες της Ιστορίας και να μην ειπωθούν ποτέ ξανά από κανέναν σε αυτόν εδώ τον τόπο».
Χαρακτηριστικά είπε πως «με όλα αυτά σαν πυξίδα που μας προσανατολίζει σε έννοιες όπως το καθήκον, τον πρέπον, το εθνικό συμφέρον πρέπει να κινηθούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.
Μία προσπάθεια που θα καταλήξει στην ανασυγκρότηση της χώρας.
Στη χαλύβδωση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Και κατέληξε λέγοντας «σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη σε αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα, Ναυτικό και Αεροπόρο, τον ήρωα Χριστόδουλο Καραθανάση.
Είναι λοιπόν μία ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας για να μπορούν οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς.
Στο όνομα αυτής της μεγάλης τιμής, στο σπουδαίο αυτό Αξιωματικό, θα ήθελα να σας καλέσω να αναφωνήσουμε
Αθάνατος,
Ζήτω το Έθνος,
Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το