Ελλάδα

Καμμένος: Πρέπει και οι δανειστές να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους

καμμένος

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ούτε από εκλογές, ούτε από δημοψήφισμα, καθώς η κυβέρνηση διαθέτει νωπή λαϊκή εντολή και η στήριξη του λαού έχει ενισχυθεί περαιτέρω μετά τις εκλογές, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο κ. Καμμένος, έστειλε σαφές μήνυμα προς τους δανειστές ότι πρέπει και αυτοί να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην χώρα μας καθώς η Ελλάδα έχει δείξει μεγάλη συνέπεια στις δικές της υποχρεώσεις, ενώ επαναλαμβάνει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση λύσης, χωρίς όμως να καταπατώνται οι «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί.

«Δεν είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να πληρώνει τους δανειστές, όμως να μην εισπράττει αυτά που υποχρεούνται να δώσουν στη χώρα» τονίζει στην συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμπληρώνοντας ότι «η προτεραιότητα της χώρας δεν είναι να πληρώνει τους δανειστές, αλλά αυτά τα οποία χρειάζονται για να λειτουργεί το κράτος. Τους μισθούς και τις συντάξεις, τις δαπάνες για την παιδεία, την υγεία την άμυνα. Αυτό θα πράξουμε από εδώ και πέρα».

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων σημειώνει ότι «εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βρούμε λύση – μέσα στο πλαίσιο των εντολών όμως και των κόκκινων γραμμών που υπάρχουν – να μην παραδώσουμε την εθνική κυριαρχία της χώρας και να μη δεχτούμε αλλοίωση του Συντάγματος και της Δημοκρατίας μας», ενώ εξηγεί πως «κάναμε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να μην συγκρουστούμε με τους δανειστές και έγιναν και αρκετές υποχωρήσεις, όχι όμως σε αυτά που θεωρούμε κόκκινες γραμμές».

Ο κ. Καμμένος αναφέρεται και σε «συγκρούσεις με συμφέροντα» λέγοντας ότι «έχουμε εντολή από τον ελληνικό λαό να τσακίσουμε την διαπλοκή» ενώ κλείνοντας δηλώνει περήφανος, ως υπουργός, «για τη στάση του πρωθυπουργού στα θέματα Άμυνας και στα εθνικά θέματα».

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το