Τοπικά

«Καμίνι» χθες ο Βόλος με 39 βαθμούς Κελσίου

Κάτι από… σάουνα θύμιζε χθες το πολεοδομικό συγκρότημα, καθώς ο υδράργυρος επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, αγγίζοντας στις 5 το απόγευμα τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ η αίσθηση της ζέστης κυρίως τις απογευματινές ώρες, ήταν πιο έντονη λόγω της υγρασίας, φτάνοντας ακόμα και τους 45 βαθμούς στις 5.30.
Η πόλη από το μεσημέρι και μετά ερήμωσε, αφού ελάχιστοι ήταν αυτοί που κινούνταν στο κέντρο, αναζητώντας οι περισσότεροι μια εστία δροσιάς καταφεύγοντας στις κοντινές παραλίες.
Ειδικότερα το θερμόμετρο χθες στις 16.53 το απόγευμα έφτασε τους 38,9 βαθμούς στον Βόλο που σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά υγρασίας, τα οποία κινήθηκαν κοντά στο 40% στις 17.31, δημιούργησαν ένα αποπνικτικό μείγμα, 45 βαθμών Κελσίου!
Παράλληλα όσο περνούσε η ώρα παρά την πτώση που μέσα σε διάστημα σχεδόν 90 λεπτών έφτασε τους πέντε βαθμούς Κελσίου, (34 βαθμοί στις 6.30) τα ποσοστά της υγρασίας πήραν την ανιούσα προσεγγίζοντας το 56%, με αποτέλεσμα η δυσφορία να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, κινούμενη γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου (40,6 βαθμοί).

Έτσι η 3η Αυγούστου καταγράφηκε ως η πιο ζεστή μέχρι στιγμής ημέρα του φετινού καλοκαιριού για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας.
Κόκκινο χτύπησε επίσης ο υδράργυρος και στις πεδινές περιοχές του Νομού, όπως το Βελεστίνο και ο Αλμυρός, αφού η θερμοκρασία έφτασε μια ανάσα από το 40άρι, στους 39,8 βαθμούς.
Οι μετεωρολόγοι αναμένουν πτώση από σήμερα κατά περίπου τέσσερις με πέντε βαθμούς, αλλά από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας νέο κύμα ζέστης προερχόμενο από τη Σαχάρα θα προσεγγίσει την Ελλάδα και κατ’ επέκταση τη Θεσσαλία, το οποίο σε συνδυασμό με την εξασθένιση των βόρειων ανέμων θα δημιουργήσει εκ νέου ένα σκηνικό θαλάμου αερίων για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Γιώργος Στεργίου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το