Τοπικά

Καμία νέα άδεια για υπαίθριο εμπόριο από τον ΟΛΒ

Την πλήρη απαγόρευση στο σύνολο του εύρους της χερσαίας ζώνης λιμένα της εγκατάστασης ψυχαγωγικού χαρακτήρα εμπορικών δραστηριοτήτων μόνιμου ή προσωρινού εποχιακού χαρακτήρα, αποφάσισε για το 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένα Βόλου. Παράλληλα, έκανε αποδεκτές τις παραινέσεις- προτάσεις της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, σχετικά με τα θέματα άσκησης υπαίθριου εμπορίου, με τον ανώτατο αριθμό των αδειών να παραμένουν έντεκα και να μην χορηγείται καμία νέα.

Ειδικότερα, η άσκηση υπαίθριου εμπορίου, εντός των χερσαίων χώρων της ζώνης λιμένα Βόλου, θα εξακολουθήσει και για το έτος 2021, να ασκείται στάσιμα (σε συγκεκριμένα σημεία) και όχι πλανόδια, προκειμένου να μην οχληθούν δραστηριότητες καταστημάτων και να καθίσταται ευχερέστερος ο έλεγχος από τα αρμόδια αστυνομικά Όργανα. Μόνη εξαίρεση θα αποτελεί η ψυχαγωγική δραστηριότητα της ιππήλατης άμαξας.
Η άσκηση του υπαίθριου εμπορίου, στους χώρους της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου, για το έτος 2021, συμπεριλαμβάνει πώληση προϊόντων, αλλά και παροχή υπηρεσιών.
Θα επανακαθοριστούν και για το έτος 2021 τα προϊόντα που θα πωλούνται από τους κατόχους των Αδειών υπαίθριου – στάσιμου εμπορίου εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Βόλου, οι οποίοι πρόκειται να αδειοδοτηθούν αντιστοίχως, σε ψημένο καλαμπόκι (ρόκα), «μαλλί της γριάς», καραμελοειδή – ζαχαρωτά, ξηρούς καρπούς, εμφιαλωμένο νερό, και χαλβά. Για τη θέση που βρίσκεται πλησίον της Πλατείας Τελωνείου (έναντι Δημαρχείου), να προβλεφθούν επιπλέον (σε σχέση με τα προαναφερόμενα) προϊόντα πώλησης δεδομένης της ιδιαιτερότητας της χωροθέτησής της (εκτός κεντρικής παραλίας) και προκειμένου να ικανοποιηθούν τοπικές ανάγκες. Συγκεκριμένα να προβλεφθεί η επιπλέον πώληση προϊόντων σφολιάτας (τυρόπιτες κλ.π.) και παραδοσιακού κουλουριού. Επίσης στη θέση που βρίσκεται στην περιοχή «Μπούρτζι» Πευκακίων Βόλου, να προβλεφθεί η πώληση ψημένου κρέατος (σουβλάκι) και αναψυκτικών.

Η ενδέκατη Άδεια υπαίθριου εμπορίου αφορά στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών (περιήγησης) με ιππήλατη άμαξα, στο τμήμα της οδού Αργοναυτών (αμφίδρομα) από τον κόμβο που βρίσκεται έναντι της πλατείας Τελωνείου, έως και το ύψος της οδού Κ. Καρτάλη.
Σε περίπτωση που επιτραπεί, από σχετική πρόβλεψη σε εγκεκριμένη μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του λιμένα Βόλου, η κυκλοφορία ιππήλατων οχημάτων στο, υφισταμένως, πεζοδρομημένο τμήμα της οδού Αργοναυτών (από οδό Τοπάλη έως και πλατεία Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου) και αφού εκπληρωθεί το σύνολο των προβλεπόμενων επ’ αυτής όρων και προϋποθέσεων ασφαλούς διέλευσης του εν λόγω οχήματος, να επιτρέπεται η επέκταση της διαδρομής του και στο τμήμα αυτό της οδού Αργοναυτών, κατά τις σχετικές προβλέψεις της εν λόγω μελέτης.

Δεν χορηγηθεί και για το έτος 2021, ουδεμία λοιπή Άδεια υπαίθριου εμπορίου (πέραν της προαναφερόμενης που αφορά στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών με ιππήλατη άμαξα) με σκοπό την εγκατάσταση και λειτουργία ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων μόνιμου ή προσωρινού/εποχιακού χαρακτήρα, (π.χ. λούνα πάρκ, τσίρκου, παγοδρομίου, καρουζέλ, αυτοκινητιδίων, λοιπών παιχνιδιών, ενοικίασης ποδηλάτων, ενοικίασης λοιπών μέσων κυκλοφορίας επί του παραλιακού οδοστρώματος κλ.π.), καθώς η τυχόν εγκατάστασή τους θα αλλοίωνε σημαντικά την υφιστάμενη αισθητική του παραλιακού μετώπου της πόλης και εκφεύγει των κοινωφελών σκοπών που οφείλει να εξυπηρετεί η Ο.Λ.Β. Α.Ε., αλλά και το πνεύμα το οποίο οφείλει να διέπει τη χορήγηση των εν λόγω Αδειών.
Σε δυο καθορίζεται ο αριθμός των Αδειών υπαίθριου – στάσιμου εμπορίου, οι οποίες θα διατίθενται για παροχή υπηρεσιών ζωγραφικής υπαιθρίως.
Επίσης, αποφασίστηκε η χορήγηση επιπλέον τριών βραχυχρόνιων αδειών χρονικής διάρκειας ενός εικοσιτετραώρου, από 15.00 της 20ης Μαΐου 2021 έως και 24.00 της 21ης Μαΐου 2021 (παραμονή & ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης), για την πώληση παραδοσιακού χαλβά σε λιμενικό χώρο, που γειτνιάζει άμεσα στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός της Χ.Ζ.Λ. Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το