Τοπικά

Καμία αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη Δήμου Ρήγα Φεραίου το 2024

 

Μηδενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2024, ενώ προβλέπονται μειώσεις από 30% έως και 50% για ορισμένες κατηγορίες δημοτών. Καμία αύξηση δεν προβλέπεται στον δημοτικό φόρο, καθώς και στα τέλη χρήσης δημοτικών κοιμητηρίων, στα τέλη κοινόχρηστων χώρων και λαϊκών αγορών.

Για τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού θα ισχύσει το ενιαίο τέλος για τις οικίες 1,30 ευρώ ανά τ.μ. και για τα καταστήματα 1,15 ευρώ ανά τ.μ. Με την ίδια απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προβλέπεται μείωση για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και συγκεκριμένα για τους τους πολύτεκνους 40%, για τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 67%, 50%, για τα άτομα με απορία 50% και για τους τρίτεκνους 30%.
Ως έχει θα παραμείνει το 2024 και ο Δημοτικός Φόρος στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, δηλαδή 0,20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Επίσης, προβλέπεται μείωση 40% για τους πολύτεκνους, μείωση 50% για τους ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας μεγαλύτερο του 67%, μείωση 50% για τα άτομα με απορία και μείωση 30% για τους τρίτεκνους μείον 30%.
«Παγωμένο» στα 10 ευρώ/τ.μ. παραμένει για το 2024 το τέλος χρήσης αιγιαλού, όπως και το τέλος τέλεσης πολιτικών γάμων στα 50 ευρώ. Μηδενική θα είναι η αύξηση στον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων δηλαδή 0,43 € το τετραγωνικό μέτρο αποκλειστικά για βιοτεχνικά, βιομηχανικά κτήρια και λοιπούς στεγασμένους ή μη χώρους, καθώς και το τέλος παρεπιδημούντων στο 0,5% επί των τιμών των ενοικιαζόμενων δωματίων ύπνου.
Καμία αύξηση δεν προβλέπεται στο τέλος ακίνητης περιουσίας, το οποίο διαμορφώνεται στο 0,025% για οικίες και οικόπεδα, και 0,035% για βιομηχανίες-βιοτεχνίες και λοιπούς χώρους, καθώς και στο τέλος επί των ακαθαρίστων, που είναι στο 0,5% επί του κύκλου εργασιών των καταστημάτων.
Μηδενικές είναι οι αυξήσεις τόσο στα τέλη χρήσης των δημοτικών κοιμητηρίων, τα οποία έχουν ως εξής: Ανακομιδής μετά την επταετία 80 ευρώ, δικαίωμα σύστασης οικογενειακών τάφων 50 ευρώ, δικαίωμα ενταφιασμού 20 ευρώ και δικαίωμα ανανέωσης – παράτασης ταφής 30 ευρώ.
Σταθερό στα 27,20 ευρώ για κάθε δυο μέτρα παραμένει και το 2024 το τέλος λαϊκών αγορών, όπως και το τέλος διαφήμισης στα 0,37€/τ.μ. εβδομαδιαίως, καθώς και το τέλος κοινόχρηστων χώρων, δηλαδή για τον πεζόδρομο και τις πλατείες 4,40€/τ.μ., και για τους λοιπούς χώρους 2,93€/τ.μ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μάικλ Ντάγκλας: Κυκλοφόρησε το τρέιλερ της μίνι σειράς όπου υποδύεται τον Βενιαμίν Φραγκλίνο

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το Apple TV το τρέιλερ της μίνι σειράς «Franklin», με πρωταγωνιστή…

17 Μαρτίου 2024

«Μου είπαν ότι με θέλει ο γιατρός για να πάω στο νοσοκομείο και μας ανακοίνωσαν ότι πέθανε» λέει η γιαγιά του 15χρονου

Τη ζωή του έχασε χθες ένας 15χρονος στην Αλεξανδρούπολη, όταν έπεσε στο κενό από τον…

17 Μαρτίου 2024

Διευρυμένο

Με διευρυμένο ωράριο, καθ’ όλη την εβδομάδα - εκτός Κυριακής - θα λειτουργούν πλέον τα…

17 Μαρτίου 2024

14χρονος μαθητής δουλεύει ως βοσκός και ετοιμάζεται να γίνει γεωπόνος

Την περίπτωση του 14χρονου Βασιλη Γιακουμή από την Απείρανθο της Νάξου ο οποίος αν και…

17 Μαρτίου 2024

Επαναλειτουργεί μετά από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Κοινό μυστικό στους κατοίκους των Πετραλώνων Χαλκιδικής ήταν επί δεκαετίες το γεγονός ότι, κοντά στο…

17 Μαρτίου 2024

Εντυπώσεις από την εκδρομή της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς» – Από τις Αιγές του Φιλίππου Β’ στον οικουμενικό Αλέξανδρο

  Της Ελένης Χ. Δημάκου, μέλους του Δ.Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Όθρυς» Την Κυριακή…

17 Μαρτίου 2024