Τοπικά

Καμία απάντηση από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για τα έργα ύδρευσης στη Ν.Ιωνία – Ψηφίστηκαν τα τέλη άρδευσης

Την απόσυρση του θέματος για τον καθορισμό των τελών άρδευσης 2018 ζήτησε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Β. Ζεμπεόγλου μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνεται ο κανονισμός άρδευσης της Επιχείρησης. Ο κ. Ζεμπέογλου ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα και να εξεταστεί σε νομική βάση, ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Παπαευσταθίου ανέφερε ότι δεν έχει λάβει η υπηρεσία την απόφαση του ΣτΕ.
«Το όργανο που συνεδριάζει σήμερα είναι επίσημο . Στην υπηρεσία δεν έχει φτάσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κανονισμός ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας» είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι η διαδικασία τιμολόγησης δεν βασίζεται μόνο στον κανονισμό.

Ο κ. Ζεμπέογλου καταψήφισε το θέμα, ωστόσο ενέκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΜΒ για το 2019. « Είναι πιο ρεαλιστικό και πιο ισομοιρασμένο το πρόγραμμα για το 2019 και συμφωνώ καθώς βλέπουμε ότι συγκριτικά με το 2018 είναι αυξημένες οι χρηματοδοτήσεις και μειωμένο το ποσό από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΜΒ κατά ένα εκατομμύριο ευρώ».
Σημειώνεται ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα για έτος 2019 αφορά
δράσεις συνολικής δαπάνης (εκτιμώμενοι – εγκεκριμένοι Προϋπολογισμοί χρηματοδοτούμενων και μη έργων – μελετών) 124.066.763,64 ευρώ με προβλεπόμενη συνολική δαπάνη μέσα στο έτος 29.370.666,24 ευρώ, αναλυόμενη σε 7.019.366,24 ευρώ από ίδιους πόρους ΔΕΥΑΜΒ και 22.351.300,00 ευρώ από χρηματοδότηση.

Ομόφωνα εγκρίθηκαν επίσης τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης για το 2019, «Η δημοτική αρχή τα τέλη στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ στα ιδρύματα θα συμπεριληφθεί και η Κιβωτός του Κόσμου» είπε ο κ. Παπαευσταθίου.

Οι νομικές υποθέσεις
Θετικά ψήφισε ο κ. Ζεμπέογλου όλα τα θέματα που αφορούσαν τις νομικές ενέργειες για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ. «Είναι υπερβολικό δύο δικηγόροι να δουλεύουν πάνω στην ίδια υπόθεση» σημείωσε, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ να απαντάει «Ο ένας ζητά τη συνδρομή του άλλου».

Τέλος, να αναφερθεί πως ο κ. Παπαευσταθίου ρωτήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης για την εξέλιξη του έργου ύδρευσης στη Νέα Ιωνία, αλλά δήλωσε πως δεν θα κάνει κανένα σχόλιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το