Τοπικά

Κάμερες εκμηδένισαν ζημιές εξωσχολικών  στο Παγκύπριο Διδακτήριο «Θ»

pagkyprio

Στο δραστικό περιορισμό των φθορών, βανδαλισμών και κλοπών στο Παγκύπριο Διδακτήριο οδήγησε η λειτουργία των καμερών που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του 1ου Γυμνασίου Βόλου, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια άμεση αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών από εξωσχολικούς.
Οι κάμερες τοποθετήθηκαν πέρυσι την άνοιξη μετά από ενεργοποίηση του συλλόγου καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Βόλου και τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου γονέων, αλλά και του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου, καθώς και του 1ου ΓΕΛ Βόλου.
Στόχος ήταν να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα με τις φθορές και τους βανδαλισμούς που παρατηρούνταν κατά καιρούς στον αύλειο χώρο με την είσοδο εξωσχολικών ατόμων.
Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης τόνισε πως «πριν τοποθετηθούν οι κάμερες είχαμε πολλά κρούσματα με φθορές στο κτίριο, αναγραφή συνθημάτων, άναμμα φωτιών στον αύλειο χώρο, κλοπές καλωδίων στο σύστημα με το αλεξικέραυνο, αλλά και κλοπές στο κυλικείο. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την περασμένη άνοιξη σε συνεργασία με τους γονείς και τους μαθητές και των δύο συστεγαζόμενων σχολείων να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση καμερών στο διδακτήριο που λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκε και συναγερμός στο σχολικό κυλικείο. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή, καθώς από πέρυσι έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί τα κρούσματα φθορών, βανδαλισμών και κλοπών στο Παγκύπριο Διδακτήριο και όλη αυτή η κατάσταση που προερχόταν από τους εξωσχολικούς που έμπαιναν μέσα στον αύλειο χώρο όχι για να αθληθούν, αλλά για άλλους λόγους.
Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου είναι ίσως το πολυπληθέστερο Γυμνάσιο στο Βόλο με 372 μαθητές και 38 καθηγητές.
Το διδακτικό προσωπικό είναι επαρκές με εξαίρεση την κάλυψη των αναγκών στο τμήμα ένταξης που λειτουργεί στο σχολείο. Στο τμήμα ένταξης φοιτούν 30 μαθητές, από δέκα σε κάθε τάξη, οι οποίοι χρήζουν επιπλέον διδακτικής ενίσχυσης σε βασικά μαθήματα, όπως γλώσσα, μαθηματικά, φυσική.
Το σχολείο περιμένει την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών που θα έχουν ειδίκευση στην ειδική αγωγή. Πέρυσι είχαν διδάξει πέντε αναπληρωτές καθηγητές στο τμήμα ένταξης.
Επίσης μέσα στο καλοκαίρι έγιναν παρεμβάσεις συντήρησης του διδακτηρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το