Αθλητισμός

Καλύτερος ο ΠΑΟΚ νίκησε με 4-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό

Την πιο βαριά ήττα στο Πανθεσσαλικό γνώρισε φέτος ο Βόλος από τον ανώτερο ΠΑΟΚ με 4-0. Οι «κυανέρυθροι» δεν μπόρεσαν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί στον «Δικέφαλο του Βορρά» και δέχθηκαν από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο.
Το σκορ άνοιξε στο 21’ με χτύπημα πέναλτι ο Γιασμίν Κούρτιτς, ο Ίνγκασον έγραψε το 0-2 στο 29’, ενώ ακολούθησαν δύο τέρματα στην επανάληψη από τους Σάστρε στο 64’ (σκόραρε στο ντεμπούτο του) και Άκπομ στο 73’. Τα τρία πρώτα γκολ που δέχθηκε ο Βόλος ήταν από στατικές φάσεις.
Με την ήττα αυτή ο Βόλος έχει συγκάτοικο στην 9η θέση τον Παναιτωλικό, έχοντας και οι δύο ομάδες από 21 βαθμούς.

Προηγήθηκε με πέναλτι ο ΠΑΟΚ
Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας εξαρχής επιθετικές διαθέσεις. Η πρώτη σπουδαία, αλλά και… περίεργη φάση ήρθε στο 7′. Ο Κούρτιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα από αριστερά, με την μπάλα να κυλά πάνω στην τελική γραμμή και να προσκρούει στο δοκάρι, για να περάσει άουτ, χωρίς βέβαια όλα τα παραπάνω να δείχνουν να ανησυχούν τον Κλέιμαν, όπως έδειξε με την κίνηση των χεριών του.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα σχετικά νωρίς. Στο 20′ ο Μιτρίτσα πραγματοποίησε την «μπούκα» στην αντίπαλη περιοχή, με τον Φερνάντες να τον ανατρέπει (στιγμιαία προβολή στο καλάμι του). Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο… συνήθης ύποπτος, Κούρτιτς, ο οποίος στο 21′ έστειλε από τη μία την μπάλα, από την άλλη τον τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας το 14o τέρμα τη φετινή σεζόν.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να «χτίσει» πάνω στο προβάδισμά της πετυχαίνοντας γρήγορα ένα δεύτερο γκολ. Δεν το κατάφερε με τον Άκμπομ στο 24′ και στο 26′, αλλά το έπραξε στο 29′. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κούρτιτς έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει στο δεύτερο στον ολομόναχο Ίνγκασον, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με το κεφάλι. Σε μια φάση, ξεκάθαρα δουλεμένη στην προπόνηση.

Ουσιαστικά, έπρεπε να φτάσει το 44ο λεπτό, προκειμένου να δημιουργήσει την πρώτη του ευκαιρία ο Βόλος, ο οποίος ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα με ωραία συνεργασία, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ του ολομόναχου Μπαρτόλο από το ύψος της μικρής περιοχής.

Άλλα δύο γκολ ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος
Δυναμικό ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος για τον ΠΑΟΚ. Ο εξαιρετικά δραστήριος Ζίβκοβιτς έβγαλε μπαλιά… πάρε-βάλε στον Άκπομ στο 60′, με τον Άγγλο φορ όμως να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη για τον «δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ από στατική φάση στο 64′: Εκτέλεση κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, με την μπάλα να φτάνει στην «καρδιά» της περιοχής, εκεί όπου ο Όρος δεν κατάφερε να μαρκάρει τον Σάστρε, με τον τελευταίο να κάνει μονοκόμματο σουτ με το μυτάκι, που κατέληξε στο δεξί παραθυράκι.

Στο 67′ ο Βόλος απάντησε… εν μέρει με δοκάρι, ύστερα από δυνατό διαγώνιο σουτ του Φεράρι. Για να φτάσουμε στο 73′, όταν ο Μιτρίτσα έσπασε ωραία στον Άκπομ, ο οποίος τελείωσε από κοντά τη φάση για το 0-4. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει σε μια άνετη νίκη.

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Πουρίτα, Ρομέρο, Γκουλέν, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μπαρτόλο (46′ Ρεγκατέν), Ορός (77′ Σοάρες), Φερνάντες,Φαν Βέερτ.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε (76′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς (80′ Εσίτι), Τσιγγάρας, Α. Ζίβκοβιτς (76′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ (72′ Αουγκούστο), Μιτρίτσα, Άκπομ (80′ Τσόλακ).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου – Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα»

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/3, στο Πν.…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γέμισε το Ουίνδσορ λουλούδια και γράμματα

Λουλούδια και γράμματα αφήνουν από το πρωί εκατοντάδες Βρετανοί έξω από τη βασιλική κατοικία, ως…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το…

23 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024