Άρθρα

Καλύτερο Ε.Σ.Υ.; Ψηφίζουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Του Γιώργου Πετρουλάκη
Διεθνολόγος, πρώην Γ.Γ. Επικοινωνίας

Γυναίκα τραυματίζεται απόγευμα στην πανέμορφη Ζαγορά του Πηλίου. Δεν υπάρχει όμως οδηγός στο Κέντρο Υγείας για το ασθενοφόρο. Η γυναίκα μεταφέρεται τραυματισμένη σε καρότσα μέχρι τα Χάνια. Και εκεί την παραλαμβάνει ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο Βόλο. Η εμπεριστατωμένη και αποκαλυπτική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας για το εξωφρενικό, αλλά δυστυχώς όχι πρωτόγνωρο, περιστατικό το οποίο κάνει τον γύρο των μέσων ενημέρωσης πανελληνίως λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Και μου δημιούργησε 3+1 σκέψεις:

1. Πρώτα, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές, οδηγούς, καθαρίστριες, όλες και όλους, που το κρατάνε όρθιο. Οι ελλείψεις φαίνονται ακαριαία. Και είναι πολλές. Αν κάτι απέδειξε η πανδημία ήταν πόσο σημαντικό είναι μία κοινωνία να διαθέτει λειτουργικό Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό το παραδέχονται τώρα όλοι.

2. Φυσικά εμείς στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν χρειαστήκαμε πανδημία για να καταλάβουμε την σημασία του Ε.Σ.Υ. Το πιστεύουμε εδώ και δεκαετίες. Για αυτό και το δημιουργήσαμε από την δεκαετία του ’80. Για το δικαίωμα κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας στην υγεία και στην αξιοπρέπεια, αλλά και για το δικαίωμα κάθε γωνιάς του τόπου μας στην ανάπτυξη, στην ευημερία.

3. Καμία πολιτική δύναμη δεν είναι αναμάρτητη σε σχέση με τα προβλήματα του Ε.Σ.Υ. Αλλά η ύπαρξη του και τα περισσότερα θετικά του έχουν υπογραφή ΠΑΣΟΚ. Τα πράγματα λοιπόν στις επόμενες εκλογές είναι απλά. Θέλουμε σοβαρή προσπάθεια για ένα καλύτερο Ε.Σ.Υ.; Ψηφίζουμε ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιατί εμείς που το δημιουργήσαμε, εμείς που το πιστέψαμε και το πιστεύουμε, μπορούμε να το διορθώσουμε.

4. Παρατηρώ κι εγώ τον ανηλεή ανταγωνισμό των βουλευτών / πολιτευτών της ΝΔ να οικειοποιηθούν οτιδήποτε θετικό συμβαίνει στον νομό μας. Και την παντελή απουσία τους όταν συμβαίνει κάτι αρνητικό. Η Μαγνησία θα πάει πολύ καλύτερα όταν αποκτήσει βουλευτές που δεν εξαφανίζονται στα δύσκολα και γνωρίζουν τι εστί μέτρο, ενσυναίσθηση, διακριτικότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το