Πολιτισμός

«Η καλύτερη στιγμή τους» στην «Εξωραϊστική»

Στις νέες προτάσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα προβολών του θερινού κινηματογράφου «Εξωραϊστική» είναι και η ταινία «Η καλύτερη στιγμή τους», που θα προβάλλεται από σήμερα έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου.
Πέμπτη 17/8 έως Κυριακή 20/8, ώρα προβολής 21.30, «Η καλύτερη στιγμή τους» («Their Finest»), αγγλικά, διάρκεια 117 λεπτά, κομεντί.
Αγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία Λόνε Σέρφινγκ με τους Τζέμα Άρτερτον, Σαμ Κλάφλιν, Μπιλ Νάι, Τζακ Χιούστον.
Από την καταξιωμένη σκηνοθέτιδα των «Μία κάποια εκπαίδευση» και «Μια μέρα» Λόνε Σέρφιγκ, έρχεται μία ταινία κομψοτέχνημα. 1940, Λονδίνο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με το ηθικό της χώρας να βρίσκεται στα πρόθυρα του εκμηδενισμού, η Κάτριν (Τζέμα Άρτερτον), μία άπειρη σεναριογράφος, μαζί με ένα επίσης άπειρο κινηματογραφικό συνεργείο, δουλεύουν κάτω από τα πυρά του πολέμου, προκειμένου να φτιάξουν μία ταινία που θα ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του λαού, αλλά και θα εμπνεύσει την Αμερική να προσφέρει τη βοήθειά της. Μία πνευματώδης, ρομαντική και συγκινητική ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που καταφέρνει να βρει τον δρόμο και τη φωνή της κατά τη διάρκεια ενός φρικτού πολέμου. Αν και το ομότιτλο βιβλίο της Λίζα Έβανς ήταν υποψήφιο για το λογοτεχνικό βραβείο Orange το 2009, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε, τελικά λησμονήθηκε με το πέρασμα του χρόνου. Όταν το ανακάλυψαν οι δύο εκ των μεγαλύτερων παραγωγών στην Αγγλία, η μοίρα του άλλαξε ραγδαία. Η παραγωγός Αμάντα Πόζι είχε ξεκινήσει την καριέρα της στον χώρο του κινηματογράφου, δουλεύοντας για τον Στίβεν Γούλι και γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία με την ταινία «Μία κάποια εκπαίδευση». Ο Γούλι, έχοντας πλέον καταξιωθεί στον χώρο με τις ταινίες «Κάρολ» και «Το παιχνίδι των λυγμών», ήταν γνωστός λάτρης των ιστορικών ταινιών με θέμα το Λονδίνο. Το πάθος και των δύο για το συγκεκριμένο βιβλίο έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. «Αγάπησα πάρα πολύ το συγκεκριμένο βιβλίο. Και όταν αποφάσισα να διεκδικήσω τα πνευματικά του δικαιώματα, ανακάλυψα ότι τα διεκδικούσε ήδη η Αμάντα», θυμάται χαρακτηριστικά ο Γούλι. «Είχα ήδη διαβάσει τα δύο προηγούμενα βιβλία της Έβανς και με είχαν συνεπάρει με τον περιγραφικό τους πλούτο και την ανάλυση στους χαρακτήρες. Επιπλέον, το συγκεκριμένο βιβλίο αναφερόταν σε μια ιστορική στιγμή της χώρας που δεν έχει μεταφερθεί συχνά στον κινηματογράφο. Οπότε, όταν μου τηλεφώνησε ο Στίβεν και μου πρότεινε να κάνουμε την ταινία μαζί, σκέφτηκα ότι αυτό ήταν μια ευτυχής σύμπτωση», σχολιάζει η Πόζι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το