Αθλητισμός

Καλύτερη ανασταλτική λειτουργία σε στατικές φάσεις θέλει ο Ολυμπιακός

Δώδεκα αγωνιστικές έχουν διεξαχθεί στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ και το πρόσημο για τον Ολυμπιακό είναι θετικό, αφού βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να διορθωθούν ενόψει των υποχρεώσεών του μέσα στο 2024 όπως η ανασταλτική του λειτουργία σε στατικές φάσεις.

Στον Ολυμπιακό επικρατεί ικανοποίηση για τη μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής. Μπορεί να μην έχει το απόλυτο σε βαθμούς, λόγω της ήττας του από την Αγία Άννα, αλλά εύκολα ή δύσκολα κατάφερε να πάρει το «τρίποντο» στα υπόλοιπα 11 ματς και έτσι να προπορεύεται στον βαθμολογικό πίνακα με 33 βαθμούς.

Δεν έχει πάρει κάποια διαφορά ασφαλείας, καθώς η Αγία Άννα ακολουθεί με 28 βαθμούς και παιχνίδι λιγότερο, οπότε μπορεί να βρεθεί σε απόσταση δύο βαθμών από τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί για τον τίτλο. Όλα θα εξαρτηθούν στη μάχη της πρωτιάς από το τι θα κάνει ο ίδιος και σε δεύτερο βαθμό από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Στα 12 παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός έμεινε «άσφαιρος» μόνο σε αυτό με την Αγία Άννα. Συνολικά έχει σημειώσει 35 γκολ και μαζί με τον Θησέα διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση της κατηγορίας (πετυχαίνει σχεδόν τρία γκολ ανά αγώνα). Πάντως, βάσει των ευκαιριών που δημιουργεί η ομάδα, μάλλον θα έπρεπε να έχει περισσότερα γκολ στο ενεργητικό της. Ίσως της λείπει ο παίκτης με το εύκολο γκολ και μένει να δούμε αν αυτός θα αποδειχθεί πως είναι ο 19χρονος Κολομβιανός Σεμπάστιαν Ζαμπράνο που θα ενισχύσει το νέο χρόνο τους «ερυθρόλευκους». Βέβαια, δεν πρόκειται για φορ περιοχής, αλλά για περιφερειακό επιθετικό.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμα, αφού ως τώρα «είδαν» δίχτυα 14 διαφορετικοί παίκτες του. Πρώτος του σκόρερ είναι ο Γιώργος Μπλατσέρης, ακραίος επιθετικός, που έφτασε τα επτά γκολ μετά το «χατ τρικ» στο ματς με τον Σαρακηνό. Ο Μπάμπης Πετράκος πέτυχε τέσσερα τέρματα, ενώ από τρία έχουν στο ενεργητικό τους οι Δημήτρης Σέττος, Αντώνης Κατσαγεωργίου, Αλέκος Αναστασίου, Φώτης Καρατσόλης. Δύο φορές έχουν σκοράρει οι Αποστόλης Κούλπας, Γιώργος Παπακώστας, Κώστας Σ. Καμπέρης, Δημήτρης Τασιούλης και από μία οι Φίλιππος Σκοπελίτης, Αλέξανδρος Γκαλίτσιος, Φρανσίσκο Χοσέ Ματέα και Δημήτρης Γιαρλέλης.

Στον αμυντικό τομέα σίγουρα περιμέναμε μία καλύτερη εικόνα από τον Ολυμπιακό με την ομάδα να έχει δεχθεί εννέα τέρματα και να βρίσκεται στην 4η θέση του σχετικού πίνακα, αφού ο Πύρασος έχει δεχθεί πέντε γκολ, η Αγία Άννα έξι και ο Θησέας οκτώ. Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν ανέπαφη την εστία τους σε έξι από τα 12 ματς, αλλά στο τελευταίο με τον Σαρακηνό δέχθηκαν τέσσερα τέρματα. Μάλιστα μπορούμε να πούμε ότι δείχνουν μία έλλειψη συγκέντρωσης στις στατικές φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον αγώνα με τον Σαρακηνό, η εστία του Ολυμπιακού παραβιάστηκε τρεις φορές μετά από εκτελέσεις φάουλ (τη μία από αυτές απευθείας) και μία με πέναλτι. Η τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού σίγουρα έχει εντοπίσει αυτό το πρόβλημα και δουλεύει με τους παίκτες ώστε τα λάθη που γίνονται να διορθωθούν και να μην επαναληφθούν στους αγώνες της ομάδας το 2024.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ληστείες, βανδαλισμοί και βεβηλώσεις: Πάνω από 570 τα περιστατικά βίας σε ναούς και χώρους λατρείας της Ελλάδας

Βανδαλισμοί, διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες, ιεροσυλίες, συλήσεις τάφων, εμπρησμοί και λοιπές βεβηλώσεις περιγράφει η Έκθεση Περιστατικών…

29 Δεκεμβρίου 2023

Οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ρήγα Φεραίου για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως…

29 Δεκεμβρίου 2023

Προσκυνηματική εξόρμηση των Στελεχών Νεότητος της Μητροπόλεως

Μια ιδιαίτερη πνευματική εμπειρία αλλά και μια ευκαιρία αναψυχής είχαν την ευκαιρία να ζήσουν εβδομήντα…

29 Δεκεμβρίου 2023

Θλίψη στον Βόλο για τον θάνατο της Λιάνας Εύας Αμούτζα

Την τελευταία της πνοή άφησε η Λιάνα – Εύα Αμούτζα. Το πρώην μοντέλο «έφυγε» από…

29 Δεκεμβρίου 2023

Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Ποια ποσά επιδοτούνται στους λογαριασμούς

Μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2024 θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση προκειμένου να λάβουν…

29 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές και… ενίσχυση στην ομάδα μπάσκετ της Νίκης

Τις δικές της ευχές μέσω βίντεο στέλνει για το 2024 η ανδρική ομάδα μπάσκετ της…

29 Δεκεμβρίου 2023