Κόσμος

Καλύμνιος εξελέγη δήμαρχος στο Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα

newego_LARGE_t_1101_54648226_type13145

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στην Κάλυμνο, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών για τη δημαρχία του Τάρπον Σπρινγκς στη Φλόριντα, στις ΗΠΑ, όπου εξελέγη δήμαρχος ο Χρυσόστομος (Κρις) Αλαχούζος, ο οποίος κατάγεται από το νησί. Η διεξαγωγή των εκλογών πραγματοποιήθηκε χθες και ο κ. Αλαχούζος εξελέγη με ποσοστό 58,72%.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Καλύμνου, Ιωάννης Γαλουζής, εκφράζει τα συγχαρητήρια του στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο επισημαίνοντας: «Η Κάλυμνος αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη για τη μεγάλη επιτυχία του συμπατριώτη μας, του πρώτου δημάρχου που έχει γεννηθεί στο νησί της Καλύμνου και ο οποίος επάξια και με συντριπτικό ποσοστό έφτασε να κατακτήσει αυτό το αξίωμα». Ο κ. Γαλουζής εύχεται κάθε επιτυχία στο νέο δήμαρχο και εκφράζει τη βεβαιότητα «ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα να προσφέρει στην ενίσχυση των δεσμών μας με την ομογένεια».
Το Τάρπον Σπρινγκς είναι μία γνωστή πόλη σφουγγαράδων, στην οποία, επί δεκαετίες, ζουν και εργάζονται πολλοί Δωδεκανήσιοι (κυρίως Καλύμνιοι), που ασχολούνται, κυρίως, με την αλίευση και την εμπορία σφουγγαριών.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το