Τοπικά

Καλύφθηκαν με αναπληρωτές 66 κενά σε Γυμνάσια-Λύκεια της Μαγνησίας – Σύσκεψη διευθυντών για τη νέα χρονιά

Παρουσιάστηκαν σήμερα 66 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Μαγνησίας, ωστόσο ενδέχεται να παραμείνουν κάποια κενά στα νησιά, αν δεν καλυφθούν τις επόμενες ημέρες. “Κατά βάση δεν έχουμε θέματα κενών. Δεν ήρθαν όσοι αναπληρωτές περιμέναμε αλλά σε δεύτερη φάση ελπίζουμε να καλυφθούν τα κενά πριν από τις 11 Σεπτεμβρίου, που θα γίνει ο αγιασμός”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Στο μεταξύ, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων στη Μαγνησία οργανώνονται ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου, να είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές. Μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο συγκρότημα Μουρτζούκου συνεδρίαση με 150 διευθυντές, υποδιευθυντές και υπεύθυνους τομέων των εργαστηριακών κέντρων. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι συντονιστές εκπαίδευσης από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Θεσσαλίας.

“Ξεκινάμε τη χρονιά με την πρώτη οργανωτική σύσκεψη. Θα οργανώσουμε τόσο διοικητικά όσο και εκπαιδευτικά την καινούργια χρονιά” ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης.
Όπως δήλωσε, υπάρχουν σοβαρά θέματα προς συζήτηση όπως η μεταβατική περίοδος που διανύουν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης λόγω της αλλαγής στην ηγεσίας του υπουργείου παιδείας, θέματα για την ειδική εκπαίδευση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και των εγκλείστων, εκπαιδευτικά θέματα, δράσεις που αφορούν το άνοιγμα των σχολείων στην κοινωνία καθώς και συνεργασίες με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή οργανωτική σύσκεψη είχε προσκληθεί η Γενική Γραμματέας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω υποχρεώσεών της στη Θεσσαλονίκη. “Μας διαβεβαίωσε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα βρεθεί κοντά μας” σημείωσε ο κ. Σαβελίδης.

Ο επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισής Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ο επίσημος αγιασμός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Την ίδια ημέρα το Σχολείο θα παραλάβει και επίσημα το ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο για τη μετακίνηση των μαθητών, μετά από ένα χρόνο προσπαθειών για την απόκτησή του. “Όλη η πόλη μας σύσσωμη προσπάθησε και πέτυχε την αγορά του” υπογράμμισε ο κ. Σαβελίδης για την απόκτηση του λεωφορείου. Τον επίσημο αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στις 10 το πρωί.

Αγιασμός στο σχολείο που φοιτούσε η 13χρονη
Αγιασμός θα γίνει επίσης στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού στη μνήμη της 13χρονης Σεραϊνας που έχασε αδόκητα τη ζωής της στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο λούνα παρκ του Αλμυρού, την Παρασκευή 30 Αυγούστου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το