Τοπικά

«Καλοκαιρινή Κατασκήνωση… Έχε γειά, Παναγιά!»

 

 

Ο Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο «Ο Μικρός Παράδεισος» συνεχίζει με αμείωτη ενέργεια το Κατασκηνωτικό του πρόγραμμα και τον μήνα Αύγουστο, γεγονός που τον φέρνει πρώτο στις επιλογές όλων των εργαζόμενων και μη οικογενειών, που επιθυμούν για τα παιδιά τους ένα ασφαλές περιβάλλον και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Μετρώντας πλέον 60 σχεδόν παιδιά, ο «Μικρός Παράδεισος» άνοιξε τις πύλες του τη Δευτέρα 8 Αυγούστου για μια ακόμα εβδομάδα «Κατασκήνωσης στην πόλη μας», την όγδοη κατά σειρά εβδομάδα του καλοκαιρινού αυτού προγράμματος, υπό τη διακριτική επίβλεψη του κύριου εμπνευστή και συντονιστή του εγχειρήματος αυτού, του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη.

«Θεματικές της Όγδοης Εβδομάδας λειτουργίας»

Μια «ανάσα» πριν την Θεομητορική εορτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, κι αυτή η εβδομάδα ήταν αφιερωμένη στην Μητέρα όλων μας, την Παναγία μας και στο εθιμοτυπικό που συνοδεύει την σημαντικότατη αυτή μέρα της 15ης Αυγούστου. Εβδομάδα, λοιπόν, λαϊκής παράδοσης και τέχνης στον «Μικρό Παράδεισο» και οι αγαπημένοι μας μαθητές διδάχτηκαν μέσω διαλόγων, εποπτικών μέσων, χειροτεχνιών και μουσικής τις παραδόσεις και τα έθιμα της πατρίδας μας και ιδιαίτερα του δικού μας Πηλίου, με τα περίτεχνα έργα τέχνης που το χαρακτηρίζουν (ζωγραφιστά πήλινα σκεύη, κεντητά υφάσματα, έθιμο του Πηλιορείτικου γάμου, παραδοσιακό γλυκό «κατσαμάκι»..). Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον project που αγαπήθηκε από τους μικρούς μας φίλους, μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την γλυκιά μας παράδοση και τις ρίζες τους, καθώς μοιράστηκαν εμπειρίες και βιώματα από τα δικά τους μέρη και τα έθιμα των παππούδων τους. Όλα αυτά «έκλεισαν» με τον πιο γιορτινό και ευχάριστο τρόπο, καθώς την Παρασκευή 12 Αυγούστου, η αυλή του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου πλημμύρισε από τις μελωδίες παραδοσιακών τραγουδιών, μιας και στήθηκε από τους μαθητές το πιο απολαυστικό «Παραδοσιακό Γλέντι». «Μήλο μου κόκκινο», «Γιάννη μου το μαντίλι σου», «Έχε γεια, Παναγιά» και «Πατινάδες Πηλίου» ήταν κάποια μόνο από τα παραδοσιακά χορευτικά και δρώμενα που παρουσίασαν τα μικρά παιδιά στους γονείς τους, οι οποίοι για άλλη μια Παρασκευή απαθανάτιζαν τα αγγελούδια τους να τραγουδούν και να χορεύουν ευτυχισμένα υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, τα λαϊκά ακούσματα της Ελλάδας μας. Σημειώνεται σ’ αυτό το σημείο ότι ο «Μικρός Παράδεισος» είναι η μοναδική εκπαιδευτική δομή που διοργανώνει στο τέλος κάθε εβδομάδας ανελλιπώς, μικρές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, που σκοπό έχουν τη δημιουργική έκφραση των μαθητών αλλά και τη «γνωριμία» των γονέων μεταξύ τους, μέσα στην ανοιχτή αγκαλιά της Εκκλησίας μας και της οικογένειας του «Μικρού Παραδείσου».

 

Το κατηχητικό πρόγραμμα:

Πλούσιο για άλλη μια εβδομάδα το κατηχητικό πρόγραμμα του κέντρου μας, μιας και κάθε μέρα είχε και διαφορετική θεματολογία. Η εβδομάδα ξεκίνησε με την «Παραβολή των Ταλάντων», συνεχίστηκε με αφιέρωμα στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα όλων μας, ενώ την Τετάρτη έγινε αναφορά στις «Παρακλήσεις» του Δεκαπενταυγούστου. Η Πέμπτη ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Σπυρίδωνα, στον βίο του, στο θαύμα που συνέβη στις 11 Αυγούστου του 1716, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευτικοί έδειξαν στους μαθητές εικόνες από το ξωκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα στο δικό μας χωριό, τη Δράκεια Πηλίου. Η Παρασκευή, φυσικά, ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και στο εθιμοτυπικό της ημέρας.

Την Τρίτη 16 Αυγούστου ξεκινά η ένατη εβδομάδα του κατασκηνωτικού προγράμματος και όλοι οι εκπαιδευτικοί του «Μικρού Παραδείσου» υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών με ένα πλήθος δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εξειδικευμένων για κάθε ηλικιακή ομάδα. Στο μεταξύ το έμψυχο δυναμικό του κέντρου μας σας εύχονται «Καλή Παναγιά» με ευλογία και αγάπη στα σπιτικά σας! Με πολλή συγκίνηση και χαρά για την αγάπη σας, ευχές από την οικογένεια του «Μικρού Παραδείσου» !

 

Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης – Κατηχητικό Κέντρο

«Ο Μικρός Παράδεισος»

του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: 24211 – 81388

mikros.paradeisos.kdap@gmail.com

Facebook: Ο Μικρός Παράδεισος – Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης

Instagram: o_mikros_paradeisos

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τροχαίο με τραυματισμό στην οδό Βόλου – Συγκρούστηκαν αυτοκίνητο και μηχανάκι

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός δικυκλιστή σημειώθηκε απόψε, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, στην οδό…

19 Μαρτίου 2024

40χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από καυγά

Νεκρός βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένας 40χρονος άνδρας, σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Κουτάλα…

19 Μαρτίου 2024

Καιρός: Κακοκαιρία εξπρές μέχρι το βράδυ – Με καλό καιρό η έξοδος για την 25η Μαρτίου

Αλλάγη του καιρού με πιθανώς τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα στην…

19 Μαρτίου 2024

Ομιλία στο 2ο ΓΕΛ Βόλου «Η επικοινωνία στις διαπροσωπικές σχέσεις»

Το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Βόλου έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει σε μια ομιλία…

19 Μαρτίου 2024

Τροχαίο στη Ν.Ιωνία

Τροχαίο σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στη Ν.Ιωνια στη Λεωφόρο Ειρήνης στο ύψος της Καραμπατζάκη. Σύμφωνα…

18 Μαρτίου 2024

Ανατροπή: Πίστευαν για 10 χρόνια ότι λάμβαναν «σήμα» από εξωγήινους αλλά τελικά ήταν φορτηγό!

Λύση στο μυστήριο που εξέταζαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδωσαν οι ίδιοι, καθώς…

18 Μαρτίου 2024