Πολιτισμός

Καλοκαίρι στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας προσκαλεί και πάλι σε καλοκαιρινή εκπαιδευτική δράση για παιδιά.
Τι έτρωγαν οι άνθρωποι στα νεολιθικά χρόνια; Πού αποθήκευαν την τροφή τους; Πώς έφτιαχναν τα ρούχα τους; Η θάλασσα τους φόβιζε;
Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Πώς ζούσαν οι άνθρωποι στη νεολιθική εποχή;», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.
Για παιδιά 9-11 ετών και τον συνοδό/γονέα τους.
Μέρες διεξαγωγής: Δευτέρα 26 Ιουλίου και από Τετάρτη 28 Ιουλίου έως Παρασκευή 30 Ιουλίου.
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: Περίπου 80 λεπτά, ανάλογα και με τον ρυθμό της ομάδας.
Ώρα έναρξης: 10.00.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, ώρες 12.00-14.00, στο τηλέφωνο 2421076278 (εσωτ. 123), κ. Ευμορφία Τσιαμάγκα, μουσειοπαιδαγωγό ΕΦΑ. Μαγνησίας.
Λόγω τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΥΠ.ΠΟ.Α. προϋπόθεση συμμετοχής αποτελούν τα ακόλουθα:
Για τους συνοδούς προσκόμιση κατά την είσοδο στο μουσείο: α) Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή β) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό Covid-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος, είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού Covid-19 (rapid test) εντός 48 ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα του εκπαιδευτικού προγράμματος ή γ) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται 30 ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες από αυτόν.
Για τα παιδιά: Προσκόμιση κατά την είσοδο στο μουσείο βεβαίωσης με το αποτέλεσμα self test που θα έχει διενεργηθεί την προηγούμενη μέρα.
Στην περίπτωση που δεν προσκομιστεί η αντίστοιχη βεβαίωση ή πιστοποιητικό σύμφωνα με τα ανωτέρω δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Βεβαίωση self test για τους συνοδούς δεν γίνεται δεκτή.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για κάθε παιδί θα πρέπει να υπάρχει ένας συνοδός/γονέας καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Οι συμμετέχοντες κατά την είσοδό τους στο μουσείο θα απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό και θα φορούν μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το