Ελλάδα

Καλογρίτσας σε Πολάκη: Είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου η ακρόαση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική Επιτροπή. Σύμφωνα με πηγές της επιτροπής η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα στις 11 το πρωί. Ο επιχειρηματίας στην απογευματινή κατάθεσή του «κοντραρίστηκε» με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τονίζοντας μάλιστα ότι έδινε λεφτά σε πολλούς, δίχως όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από τον διάλογο:

Χ. Καλογρίτσας: Για να πάρουμε φορολογική ενημερότητα προσφύγαμε στα δικαστήρια. Εμένα και τη γυναίκα μου μας έκοψαν και την έξοδο στο εξωτερικό. Τελικά τελείωσαν τα δικαστήρια και όλοι αθωωθήκαμε και πληρώσαμε καμία 50αρια χιλιάρικα και η γυναίκα μου 1,8 εκατ ευρώ που έγινε αναίρεση. Κι ο γιος μου θα μπορούσε όμως εμείς πληρώσαμε 6,5 εκατ ευρώ επειδή μια παρέα ήθελε κανάλι. Μου τα χρωστάτε αυτά κι άλλα. Πολάκη μη φωνάζεις. Είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά. Είσαι βουλευτής λοιπόν με τα λεφτά μου.

Θ. Πλευρης: Πέστε μας όμως κύριε. Είπατε και για αλλά λεφτά. Που άλλου δώσατε;

Χ. Καλογριτσας: Αν υποθετικά σας φέρω μια τσάντα με χρήματα άντε να με πιστέψουν εμένα σε σχέση με την κάθε βουλευταρα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Να φτιάξεις κάτι στο γραφειο του, να πληρώσεις κάποια ανάγκη… Πολλά

Πλευρης: έχετε κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένο; Κάποιο βουλευτή; Επισκευάσατε κάτι ως εταιρεία κι εργολάβος κάτι για συγκεκριμένο πρόσωπο;

Ο Χ. Καλογρίτσας αρνήθηκε ουσιαστικά να μιλήσει για πρόσωπα αλλά ο Θ. Πλεύρης επανήλθε πιέζοντάς τον να φέρει όλα τα στοιχεία. «Θα ψάξω να τα βρω. Θα ρωτήσω τη γραμματέα μου. Την έχω σαράντα χρόνια. Διαμαντη Ευθαλία. Την ξέρω από το ΚΚΕ. Την ξέρουν όλοι. Βράχος», απάντησε ο ίδιος.

Η κατάθεσή του στη συνέχεια πήγε στο ραντεβού με τον Β. Μαρινάκη και τον κ. Κοντομηνά.

Θ.Πλευρης: Είχατε πει πως συναντήσατε τον κύριο Μαρινάκη και τον κύριο Κοντομηνά με εντολή Παππά

Χ.Καλογριτσας: με εντολάρες. Πήγα στον Μαρινάκη και του είπα «δώσε μου ότι σου είπε ο Νίκος». Το επιβεβαιώνω. Βεβαίως. Αλήθεια. Πολύ μεγάλη αλήθεια. Και τον Κοντομηνά τον είδα. Με εντολή του Παππά. Γράψτε το: ότι έκανα ήταν εντολές του.

Θ. Πλευρης: το 51% το ζητήσατε εσείς;

Χ. Καλογριτσας: του είπα «Δημήτρη ήλθα να δώσουμε τα χέρια για αυτά που είπαμε». Μου λέει «μωρέ Χρήστο έβαλα 700 εκατ εδώ και μου ζητάτε το 51%». Του απάντησα «μωρέ εγώ στα ζήτω…»; Μετά μου έστειλαν τον φουρλεμάδη. Μου λέει 50-50. Κάνω τότε τηλεφώνημα στον Παππά. «Τι τους λέω»; Μου λέει «πάμε από εκεί μου ήλθαμε». Μετά ο Κοντομηνάς βγήκε στην εκπομπή της Μενεγάκη και μου επιτέθηκε. Με τον Κοντομηνά γνωρίστηκα στο σπίτι του Καμμένου του κουμπάρου μου. Τον Κοντομηνά τον ήξερα. Τον Μαρινάκη όχι. Τον έλεγα κύριο Μαρινάκη με έλεγε κύριο Καλογρίτσα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το