Ελλάδα

Καλογρίτσας – Προανακριτική: Ο Παππάς μου ζήτησε να γίνω «μπροστινός»

Ως ενορχηστρωτή της υπόθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες περιέγραψε τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας. Ο κ. Καλογρίτσας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην προανακριτική Επιτροπή επισήμανε ότι ο πρώην υπουργός τον φώναξε στο γραφείο του για να του ζητήσει να γίνει ο «μπροστινός», με τον ίδιο να απαντά θετικά.

«Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Παππάς και μου είπε «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππάς τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Μα τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό»», τόνισε ο επιχειρηματίας, απαντώντας σε ερωτήσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας.

Όπως εξήγησε, εκείνος θα έβαζε το όνομά του, θα ήταν ο μπροστινός. «Έκανα την υποχώρηση και το δέχθηκα», σημείωσε, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση να επιμένει στην εμπλοκή Παππά. «Αρα ήταν μετά από επιμονή του Παππά», τον ρώτησε για να απαντήσει με νόημα «Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος». Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα ο Ν. Παππάς τον φώναξε προκειμένου να συναντήσει τους ανθρώπους της CCC, με τον ραντεβού να γίνεται στο Πόρτο Χέλι.

Σ. Κελετσης: Πού τον συναντήσατε;
Χ. Καλογρίτσας: Τον συναντούσα παντού. Στο σπίτι μου. Στο σπίτι του. Σε ταβέρνες. Παντού. Μπορώ να το βεβαιώσω, να δω τις σημειώσεις μου αν κριθεί αναγκαίο. Στο πόρτο Χέλι ήρθαν κάτι άνθρωποι σταλμένοι από την άλλη πλευρά και πήγαμε στο πόρτο Χέλι. Από τον Παππά είχα πάρει συγκεκριμένες οδηγίες.
Σ. Κελέτσης: Σας τις έστειλε γραπτά;
Χ. Καλογρίτσας: Αλλάζαμε SMS. Οι φιλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου.

«Οι Άραβες ήταν απατεώνες»
Λίγο αργότερα ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρθηκε στο ρόλο των Αράβων. Συγκεκριμένα είπε: «Το 2020 διαπιστώθηκε πως οι Άραβες όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά έφεραν μια απόφαση ενός διαιτητικού δικαστηρίου . Οι Άραβες υφάρπαξαν μια απόφαση και θέλησαν να την περάσουν με απάτη σε ελληνικό δικαστήριο. Στους προξενητάδες είχα διαμηνύσει – αν και οι σχέσεις είχαν παγώσει- να σταματήσουν τους Άραβες . Δεν εισακούστηκα . Θέλησαν μετά να με διασύρουν. Οι Άραβες ήταν απατεώνες. Ας με μηνύσουν για αυτό».

«Θεωρώ σύντροφο τον Πολάκη»
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Καλογρίτσας αναφέρθηκε στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι τον θεωρεί «ακόμη σύντροφό του», για να του απαντήσει ο κ. Πολάκης: «Έχεις καταλάβει με αυτά που λες σήμερα εδώ ότι κρατάς φανάρι στη Νέα Δημοκρατία και τον Πλεύρη».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το