Αθλητισμός

Καλόγηρος: Στοίχημα να γεμίσουμε το Πανθεσσαλικό στους αγώνες της Εθνικής

Ο Βόλος, το Πανθεσσαλικό στάδιο, οι φίλαθλοι όλης της Θεσσαλίας, ετοιμάζονται να υποδεχθούν την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών, η οποία στις 9 και 12 Ιουνίου θα δώσει δύο παιχνίδια για το Nations League. Αντίπαλοι η Κύπρος και το Κόσοβο αντίστοιχα. Το στοίχημα για όλους είναι να γεμίσει με κόσμο το Πανθεσσαλικό και τα δύο αυτά παιχνίδια να αποτελέσουν γιορτή του ποδοσφαίρου.

Ο Δήμος Βόλου και προσωπικά ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, έκανε πολλή μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να έρθει η Εθνική μας ομάδα να αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό, καθώς όπως γνωρίζουμε, δύσκολα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φεύγει από την πρωτεύουσα και έχει πάρα πολλά χρόνια να δώσει επίσημα παιχνίδια στην περιφέρεια.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, Μίλτος Καλόγηρος, φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο». Αναφέρθηκε στο σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός για την πόλη του Βόλου και την προετοιμασία που έγινε και συνεχίζει να γίνεται, προκειμένου από πλευράς διοργάνωσης όλα να κυλήσουν ομαλά και ο Βόλος να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που έδειξε η ΕΠΟ. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Μίλτος Καλόγηρος:

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να έρθει η Εθνική μας στο Βόλο, για να δώσει δύο παιχνίδια για το Nations League. Κι αυτό οφείλεται στον Δήμαρχο Βόλου, τον Αχιλλέα Μπέο. Είχε ένα όραμα, να έρθει η Εθνική να παίξει στο Πανθεσσαλικό και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, ότι τα οράματα τα κάνει πραγματικότητα.

Δεν θυμάμαι καν, πότε έπαιξε επίσημο παιχνίδι η Εθνική στην περιφέρεια. Δεν περίμενα το 2022 να υποδεχθώ την Εθνική ομάδα, ως πρόεδρος της ΕΠΣΘ. Αυτό, όντως, είναι όνειρο για μένα. Όπως προανέφερα, τη διοργάνωση αυτή την έφερε στον Βόλο ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος και θέλω να τον ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά. Ήταν πολύ δύσκολο να έρθει η Εθνική στον Βόλο και ξεπεράστηκαν πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά ήταν το αεροδρόμιο, που θα πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη απόσταση από το γήπεδο. Είναι εξ ολοκλήρου δική του επιτυχία να έρθει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και να αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό».

Για το γεγονός, ότι οι φίλαθλοι της Θεσσαλίας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την Εθνική σε επίσημα παιχνίδια: «Ακόμη και από τη Θεσσαλονίκη μας πήραν τηλέφωνο για να έρθουν να δουν την Εθνική. Είναι πιο βάτο κάποιος φίλαθλος από τη Βόρεια Ελλάδα να έρθει να παρακολουθήσει την Εθνική στον Βόλο, απ’ ότι να πάει στην Αθήνα. Φυσικά, αναμένουμε πολλούς φιλάθλους και από τις υπόλοιπες πόλεις της Θεσσαλίας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αρκεί να αναφέρω, πως μόλις η ΕΠΟ έβγαλε ανακοίνωση για τα εισιτήρια του αγώνα, το πρώτο εισιτήριο κλείστηκε πέντε δευτερόλεπτα από τότε που άνοιξε η πλατφόρμα, γιατί το παρακολουθούσα.

Όποιος είναι εξοικειωμένος με την τεχνολογία, μπορεί να κάνει αγορά εισιτηρίων online, ενώ μπορεί πλέον να το κάνει και μέσω της ΕΠΣΘ. Υπάρχει ένα περίπτερο που έστησε η Ένωση στον Άγιο Νικόλαο, στο οποίο υπάρχουν υπολογιστές και εκτυπωτές και μπορεί, όποιος θέλει, να το επισκέπτεται και να αγοράσει το εισιτήριό του. Γιατί στην περιφέρεια ο κόσμος δεν γνωρίζει, όπως συμβαίνει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, πώς λειτουργούν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Η ΕΠΣΘ θα βοηθήσει τους φιλάθλους να προμηθευτούν εισιτήρια των αγώνων».

Για την ετοιμότητα του Πανθεσσαλικού να φιλοξενήσει αγώνες για το Nations League: «Το Πανθεσσαλικό στάδιο έπρεπε να πάρει αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ κατηγορία 4, την οποία και πήρε. Κι αυτό χάρη στις ενέργειες του δήμου, που έκανε πολλά και σημαντικά έργα στο στάδιο. Ό,τι ακριβώς ζήτησε η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Δεν είναι μόνο ότι θα έρθει εδώ και θα φιλοξενηθεί η Εθνική, το Πανθεσσαλικό με αυτή την πιστοποίηση που πήρε, μπορεί να διοργανώσει και αγώνες υψηλού επιπέδου κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Όταν έγινε η πρώτη επίσκεψη από την αντιπροσωπεία της ΟΥΕΦΑ και ζήτησαν κάποια πράγματα, μία εβδομάδα αργότερα, όταν επισκέφτηκαν ξανά το Πανθεσσαλικό και είδαν τι έργα είχαν γίνει, εξεπλάγησαν όλοι. Ο υπεύθυνος της ΟΥΕΦΑ δεν πίστευε στα μάτια του, γιατί έγιναν γρήγορα πάρα πολλά πράγματα. Αυτό το καλό έχει ο Βόλος. Γίνονται όλα τα πράγματα γρήγορα. Είναι γεγονός, ότι μας πίεζε ο χρόνος, ωστόσο, όλα έγιναν μέσα στις καθορισμένες ημερομηνίες».

Για το αν θα γίνουν κάποιες εκδηλώσεις πριν τα παιχνίδια της Εθνικής: «Την παραμονή του πρώτου παιχνιδιού της Εθνικής με την Κύπρο, στις 8 Ιουνίου, στο χώρο του Πανεπιστημίου στην Παραλία του Βόλου, θα στηθούν κάποια μικρά γήπεδα, στα οποία θα παίξουν παιδιά από τις ακαδημίες.

Θα υπάρχει μπουτίκ της Εθνικής, όπου θα μπορούν οι φίλαθλοι να αγοράζουν κασκόλ, σημαίες, φανέλες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Επίσης, θα έρθουν κάποιοι παίκτες της Εθνικής, του οποίους θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, τόσο τα παιδιά και όσοι βρεθούν στην Παραλία του Βόλου.

Γενικά, πάντως, τα παιχνίδια θέλουμε να αποτελέσουν γιορτή για τον Βόλο. Έχουμε αποδείξει, ως πόλη, ως νόμος αν θέλετε, ότι μπορούμε να διοργανώσουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και το στοίχημα μας είναι, να γεμίσει το Πανθεσσαλικό. Ευχόμαστε, παράλληλα, το Πανθεσσαλικό στάδιο να είναι γούρικο για την Εθνική μας και να κάνει το «δύο στα δύο» εντός έδρας.

Θεωρώ, ότι ο κόσμος, βλέποντας και τη ζήτηση που υπάρχει για τα εισιτήρια, θα γεμίσει το στάδιο. Είναι γεγονός, ότι η περιφέρεια δίψα για μεγάλα παιχνίδια. Η Εθνική σπάνια φεύγει από την Αθήνα. Παίζει, είτε στο Καραϊσκάκη, είτε στο ΟΑΚΑ και δεν πηγαίνει ούτε καν στη Θεσσαλονίκη. Στην περιφέρεια έχει πολλά χρόνια να αγωνιστεί και μακάρι να φιλοξενήσουμε περισσότερες φορές την Εθνική στο Πανθεσσαλικό στάδιο».

Για τη στήριξη των μεγάλων δήμων της Μαγνησίας στην Εθνική, με την αγορά εισιτηρίων: «Ο Δήμος Βόλου θα αγοράσει 3.000 εισιτήρια, τα οποία θα μοιράσει σε παιδιά ακαδημιών. Ήταν αυτός που άνοιξε το δρόμο. Η περιφέρεια θα αγοράσει αλλά 3.000 εισιτήρια, τα οποία θα μοιράσει στα σχολεία. Επισκέφτηκα τους Δημάρχους Αλμυρού, κ. Χατζηκυριάκο, Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα και Νοτίου Πηλίου κ. Μιτζικό, όπου υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση. Όπως μου τόνισαν χωρίς δεύτερη σκέψη, θα πάρουν και αυτοί οι δήμοι εισιτήρια για τα δύο παιχνίδια της Εθνικής, τα οποία θα μοιράσουν σε παιδιά ακαδημιών της περιοχής και σε σχολεία, Πιστεύω, ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Πρέπει ο κόσμος να δώσει ώθηση στην Εθνική ομάδα, προκειμένου να κάνει τις δύο νίκες που χρειάζεται στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, με στόχο να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση. Πρέπει να βάλουμε και εμείς το λιθαράκι μας σε αυτή την προσπάθεια.

Η Εθνική ομάδα θα έρθει στο Βόλο στις 6 Ιουνίου, θα μείνει στην Πορταριά και θα κάνει προπόνηση στο γήπεδο της Πορταριάς, το οποίο είναι έτοιμο. Έχει φροντίσει ο Δήμος Βόλου εδώ και καιρό να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες.

Κλείνοντας, καλώ όλους του φιλάθλους του Βόλου και της Θεσσαλίας να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Πανθεσσαλικό, να στηρίξουν την Εθνική και όλοι μαζί να κερδίσουμε το στοίχημα, κάνοντας το στάδιο «καυτή» έδρα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το