Τοπικά

Καλλιτεχνικό διευθυντή θα προσλάβει το ΔΗΠΕΘΕ

Στην πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή – σκηνοθέτη για έναν χρόνο με σύμβαση μίσθωσης έργου, θα προχωρήσει ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ με απόφαση που έλαβε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο. Το συνολικό κόστος της δαπάνης θα ανέλθει για τη σύμβαση έργου στις 12.500 ευρώ και για τις εργοδοτικές εισφορές στις 3.100 ευρώ.
Το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με εγκύκλιό του καθόρισε τη διαδικασία προγραμματισμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2017.
Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΣΔΔΑ, η πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή υπάγεται κανονικά στην έγκριση αρμόδιας Επιτροπής, καθώς η ιδιότητα και τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή δεν συνάδουν με την απασχόληση του καλλιτεχνικού προσωπικού.

 
Για τις περιπτώσεις πρόσληψης προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύναψης συμβάσεων έργου απαιτείται αποστολή αιτήματος από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να λάβουν έγκριση, καθώς η κάλυψη της δαπάνης γίνεται με τη μορφή αντιτίμου.
Όπως επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ την προηγούμενη Δευτέρα 13 Μαρτίου, η πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή κρίνεται αναγκαία δεδομένου ότι στο υπάρχον προσωπικό δεν υπάρχει υπάλληλος με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα.
Να αναφερθεί ότι η πρόσληψη καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων – Περιφέρειας Θεσσαλίας – Δήμου Βόλου και ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.
Όπως διευκρινίζεται, δεδομένου ότι τα έσοδα από τις εισπράξεις των εισιτηρίων των θεατρικών παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ καλύπτουν το κόστος της μισθοδοσίας του καλλιτεχνικού διευθυντή, θα αποσταλεί σχετικό αίτημα για πρόσληψη με σύμβαση έργου με κάλυψη της δαπάνης με τη μορφή αντιτίμου.
Η δαπάνη θα προβλεφθεί στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2018 και όπως προαναφέρθηκε, για τη σύμβαση έργου θα προβλεφθεί το ποσό των 12.500 ευρώ και για τις εργοδοτικές εισφορές έκτακτου προσωπικού το ποσό των 3.100 ευρώ.
Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το