Αθλητισμός

Καλλιτεχνική: Στην 4η θέση στον κόσμο στο κόμπο Φραγκάκη και Καράγγελου

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης στο κόμπο, όπου με την παρουσία της Έλενας Φραγκάκη και της Ζωής Καράγγελου του ΝΟΒΑ κατέλαβε την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.

Οι Βολιώτισσες εντυπωσίασαν στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, το οποίο διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Η Έλενα Φραγκάκη και η Ζωή Καράγγελου άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις με την Εθνική ομάδα στο Κόμπο, όπου τελικά τερμάτισαν στην τέταρτη θέση.

Οι αθλήτριες του ΝΟΒΑ απέδειξαν για μια ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο τους υπό την καθοδήγηση της ομοσπονδιακής τεχνικού Αναστασίας Γκούτσεβα και της επίσης Βολιώτισσας Βιβής Λιθαδιώτη. Μάλιστα οι Ελληνίδες πραγματοποίησαν ακόμη καλύτερη εμφάνιση από τον προκριματικό αλλά δεν κατάφεραν να ανεβούν στο βάθρο. Παρόλα αυτά και η 4η θέση συνιστά μεγάλη επιτυχία, καθώς είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ σε ομαδικό αγώνισμα του αθλήματος στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και τη δεύτερη καλύτερη γενικότερα, μετά το ιστορικό χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο τεχνικό σόλο.

Η Ελλάδα, με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα, Έλενα Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπληρωματική η Λυδία Παπαναστασίου) εκτέλεσε θαυμάσια τη χορογραφία της με την επωνυμία «Άφρικα» και συγκέντρωσε 88,2000 βαθμούς, που την κατέταξαν 4η, μια θέση κάτω από το βάθρο.

Η Ουκρανία πήρε το χρυσό μετάλλιο με 95,0333 β., η Ιαπωνία το ασημένιο με 93,5667 και η Ιταλία το χάλκινο με 92,0333 β.

Την ελληνική αποστολή συνεχάρη αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος που παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια των αθλητριών μας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το