Αθλητισμός

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Καράγγελου και Φραγκάκη στην Εθνική

Όλα είναι έτοιμα, από οργανωτικής και αγωνιστικής πλευράς για τη διοργάνωση του FINA World Series Super Final της καλλιτεχνικής κολύμβησης που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 20 Μαΐου έως και την Κυριακή 22 του μήνα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή 131 αθλητριών και 7 αθλητών από 23 χώρες των τριών ηπείρων Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας και με διοργανώτρια την ΚΟΕ.

Έτοιμη και η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, που έχει δουλέψει σκληρά τόσο για αυτή τη διοργάνωση, όπου θα δοκιμαστούν κυρίως τα νέα κορίτσια της ανανεωμένης ομάδας, όσο και για τις άλλες μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Γυναικών και Νεανίδων. Μεταξύ των μελών της ελληνικής ομάδας είναι και τρεις Βολιώτισσες. Ο λόγος για τις Ζωή Καράγγελου και Ελένη Φραγκάκη του ΝΟΒΑ, καθώς και την Βαρβάρα Λιθαδιώτη, μία εκ των Ομοσπονδιακών τεχνικών.

Με την Εθνική θα αγωνιστούν οι: Ζωή Καράγγελου (Σόλο Τεχνικό, highlight, Κόμπο), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ντουέτο Τεχνικό Ελεύθερο, highlight, Κόμπο), Ελένη Φραγκάκη (Ντουέτο, highlight, Κόμπο), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (αναπληρωματική Ντουέτο, highlight, Κόμπο), Μαρία Καραπαναγιώτη (highlight, Κόμπο), Ζωή Αγραφιώτη (highlight, Κόμπο), Μαρία Αλζιγκούζη (highlight, Κόμπο), Δανάη Καριώρη (highlight, Κόμπο), Αντριάνα Μισίκεβιτς (highlight, Κόμπο), Λυδία Παπαναστασίου (highlight, Κόμπο), Σοφία Μαλκογεώργου (highlight, Κόμπο).

Χθες πραγματοποιήθηκε και συνέντευξη Τύπου όπου μίλησαν στελέχη της ΚΟΕ, προπονήτριες και αθλήτριες. Ας δούμε τι ανέφεραν οι τρεις Βολιώτισσες. Η προπονήτρια Βαρβάρα Λιθαδιώτη είπε: «Στόχος είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κάνουμε ένα μπαμ και να μείνουν όλοι με το  στόμα ανοιχτό. Έχουμε διαλέξει θέμα στο highlight με την επωνυμία «Η ελληνική ψυχή» και στο Κόμπο το «Africa». Σιγά σιγά θα γίνει η τελική επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024».

Όσον αφορά τις αθλήτριες, η Ζωή Καράγγελου δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο Τεχνικό Σόλο, σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση, μέσα στη χώρα μας και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου». Από την πλευρά της η Ελένη Φραγκάκη είπε: «Σε κάθε αγώνα θέλουμε να είμαστε και καλύτερες. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να πάμε καλύτερα από το Παρίσι. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία όλα τα κορίτσια».

Για το οργανωτικό κομμάτι μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος: «Η Κολυμβητική Ομοσπονδία, όπως έχει δεσμευτεί, φέρνει στην Ελλάδα μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση, υπό την ομπρέλα της FINA. Ευελπιστούμε σε οργανωτική επιτυχία. Ευχαριστώ τον κ. Γιαννουρή και την έφορο κ. Καράμπελα και όλους όσοι θα συμβάλουν στην επιτυχία του event. Τα κορίτσια έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν προπομπό για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει σε έναν μήνα στη Βουδαπέστη. Δίνουμε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του αθλήματος και μέσα από την προσπάθεια που κάνουμε, η αφρόκρεμα της Καλλιτεχνικής θα δώσει τη ώθηση και στα νέα παιδιά να έρθουν στο άθλημα. Καλή επιτυχία στα κορίτσια, είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές, που είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά και στους προπονητές τους. Ευχαριστώ και τους χορηγούς μας για τη στήριξη».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το