Τοπικά

Καλλιτεχνικές δημιουργίες από ηλικιωμένους στο Κ.Η.Φ.Η. Βόλου

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης παρουσιάζει την καλλιτεχνική κατασκευή του κ. Γεώργιου Κουφοστάθη, ο οποίος είναι ένας από τους ωφελούμενους της δομής. Με ανεξάντλητη φαντασία και μεράκι φιλοτέχνησε ένα κυκλαδίτικο ανεμόμυλο από πηλό και γυψόγαζα.
Ο κ. Κουφοστάθης είναι συνταξιούχος σιδηροδρομικού σταθμού αλλά από νεαρή ηλικία τον ελεύθερο του χρόνο τον αφιέρωνε στη μεγάλη του αγάπη τη ζωγραφική. Επίσης, έχει δημιουργήσει υπέροχους πίνακες και έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην πόλη του Βόλου.

Η δομή ανήκει στην ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο στο πλαίσιο του Eπιχειρησιακού Προγράμματος Θεσαλλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ–ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».
Τέλος, ο στόχος του προγράμματος βασίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των ηλικιωμένων όπου βελτιώνει την κοινωνική και πνευματική τους κατάσταση. Έτσι λοιπόν, ο κ. Κουφοστάθης είναι ένα ζωντανό παράδειγμα που αποδεικνύει τις δυνατότητες και τις δεξιότητες των ηλικιωμένων επιδρώντας άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το