Άρθρα

Καλή πολιτική χρονιά… το 2022

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη,
πρ. βουλευτή Μαγνησίας

Είναι πλέον γεγονός ότι άρχισε να κυλά πιο ζωηρά η πολιτική ζωή της χώρας και τα πολιτικά κόμματα παίρνουν θέση για την καινούργια πολιτική χρονιά.
Η «αναταραχή» του Αυγούστου με τις πρωτοφανείς για την πατρίδα μας πυρκαγιές και την ανεπαρκή αντιμετώπισή τους, ανέτρεψαν τον αρχικό σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές και τον υποχρέωσαν σε έναν ανεπαρκή ανασχηματισμό και σε φυσιολογική φθορά.
Τώρα προσπαθεί να ανακάμψει με μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη «προσφορά» στο εκλογικό σώμα.
Έτσι κρατάει ανοικτό το ενδεχόμενο των εκλογών ανά πάσα στιγμή μέσα στο 2022 και τους πολιτικούς του αντιπάλους σε αγωνία… «γαλοπούλας».
Ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τα φόντα να διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση αφού τα «βαρίδια» που τον ακολουθούν και οι εμμονές ότι «τα έκαναν όλα τέλεια»… τους κάνουν χρήσιμους «χορηγούς» του Μητσοτάκη.
Ο κ. Τσίπρας έχει την εμμονή ότι ενώ «ξεπούλησε» τη Μακεδονία, θα τον δικαιώσει η ιστορία (;!) και φροντίζει να παίρνει τα εύσημα από τους Γερμανούς που του χάρισαν μαζί με τον Ζάεφ… το «Νόμπελ της ξεφτίλας».

Στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ έχουν εσωκομματικές εκλογές και θα ξεμπερδέψουν λίγο πριν τις γιορτές, οπότε μην περιμένετε τίποτα άμεσα από αυτή τη συνιστώσα του «συστήματος».
Στο ΚΚΕ ο θάνατος του Μίκη Θεοδωράκη του έδωσε μια προσωρινή προβολή. Αυτή όμως αντισταθμίστηκε από την καθολική αποδοχή του συνθέτη από όλο το πολιτικό φάσμα και υποχρέωσε τον κ. Κουτσούμπα να «υποστεί» δυο φορές τη χριστιανική θρησκευτική τελετή ταφής…
Η «Ελληνική Λύση» προσπαθεί να μαζέψει τους δυσαρεστημένους της ΝΔ και να εκφράσει την έλλειψη που παρουσιάζει ο υπόλοιπος πατριωτικός χώρος.
Το «σύστημα» προσπαθεί να βρει τρόπο να την πολεμήσει…, αλλά μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που «πριμοδοτεί» έχουν χάσει την πολιτική τους αξιοπιστία. Εξάλλου δεν έχουν δικές τους οικονομικές αντοχές για πολιτικές εκστρατείες. Στο μόνο που μπορούν να ελπίζουν είναι στην κρατική χρηματοδότηση αν πιάσουν το 1,5%
Το Μέρα25 παίρνει μια φθορά του ΣΥΡΙΖΑ… αλλά απειλείται από τη συσπείρωση γνήσιων και αξιόπιστων αριστερών δυνάμεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους και πιθανόν να παίξουν ρόλο.
Τα παραδείγματα όμως του Λαφαζάνη και της Κωνσταντοπούλου δεν δείχνουν ότι υπάρχει αρκετός πολιτικός χώρος και γι’ αυτούς…
Το εσωτερικό πολιτικό μέτωπο θα προσαρμοσθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γερμανία, όπου θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα στο τέλος του χρόνου.
Μέχρι τότε…
Καλή πολιτική χρονιά… το 2022.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το