Τοπικά

Καλή χρονιά για το κρασί Νέας Αγχιάλου το 2018 – Ποιοτική και αυξημένη αναμένεται η φετινή παραγωγή σταφυλιών

Σε καλά επίπεδα κυμαίνεται η φετινή παραγωγή σταφυλιών με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Δήμητρα» να ετοιμάζεται για την παραγωγή του κρασιού. Το θετικό είναι πως και φέτος οι πωλήσεις κρασιού κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα και μέχρι να βγει το νέο κρασί, θα έχουν πουληθεί και οι εναπομείνασες ποσότητες.
Σε περίπου δέκα ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή των σταφυλιών από τους δεκάδες αμπελουργούς της ευρύτερης περιοχής της Νέας Αγχιάλου.
Πολλές οικογένειες και φέτος θα έχουν αποκούμπι στον Συνεταιρισμό για να προωθήσουν την παραγωγή τους και να μπορέσουν να επιβιώνουν οικονομικά. Εδώ και 100 χρόνια ο Συνεταιρισμός «Δήμητρα» είναι ένας πυλώνας για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης περιοχής αναδεικνύοντας τη Νέα Αγχίαλο και τα αγροτικά της προϊόντα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» κ. Γιάννης Κίτσιος τόνισε πως «η φετινή παραγωγή αναμένεται να είναι καλή για τα σταφύλια. Μπορεί ο καιρός να είναι λίγο άστατος, αλλά προς το παρόν φαίνεται πως δεν υπάρχουν ζημιές. Άλλωστε στον Συνεταιρισμό έχουμε γεωπόνους που συμβουλεύουν με τις γνώσεις τους παραγωγούς που είναι και μέλη, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη διαχείριση στις καλλιέργειες και τους αμπελώνες. Μάλιστα λόγω της συστηματικής προσπάθειας που γίνεται σε αυτό το επίπεδο η ποιότητα των σταφυλιών στην περιοχή μας θα είναι και φέτος καλή, εξέλιξη που θα επιδράσει θετικά στα προϊόντα μας. Πάντως γύρω στις 20 του μηνός αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή των πρώιμων ποικιλιών και να συνεχιστεί με τα άλλα είδη».

Στο θέμα της πώλησης των κρασιών ο κ. Κίτσιος επισήμανε πως «και η φετινή χρονιά ήταν καλή. Μάλιστα μέχρι να βγει το νέο κρασί για την ερχόμενη χρονιά θα έχουν πουληθεί και οι εναπομείνασες ποσότητες κρασιού. Επίσης λόγω της υψηλής ζήτησης υπάρχει η σκέψη, προκειμένου ο Συνεταιρισμός να προχωρήσει στην παραλαβή ποσοτήτων σταφυλιών και από παραγωγούς που δεν είναι μέλη».
Αναφορικά με τις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση φέτος 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού, αυτές συνεχίζονται και υπάρχει προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα.
Επίσης είναι σε εξέλιξη και οι διεργασίες για την έκδοση του επετειακού λευκώματος το οποίο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το