Τοπικά

Κάλεσμα του Σωματείου Καθαριστριών στην κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-ών Ν. Μαγνησίας, καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης, τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 7:30μμ. στην παραλία του Βόλου.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:
«Να αντισταθούμε και να αντιπαλέψουμε:
-Την κοροϊδία και τις αυταπάτες ότι μπορεί δήθεν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να πηγαίνουν μαζί με την προστασία των εργαζομένων και την υγεία του λαού.
-Ν’ αποκαλύψουμε τις αποφάσεις των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Περιφέρειας, της Δημοτικής Αρχής Βόλου που όλοι τους έχουν συμβάλλει στην εγκληματική πολιτική εις βάρος των πολιτών τις πόλης, μετατρέποντας την περιοχή μας σε ένα επικίνδυνο θάλαμο θανατηφόρων αερίων.
-Την αστική νομοθεσία, ευρωπαϊκή και εθνική που αυξάνουν τα όρια των προς καύση καρκινογόνων ουσιών με γνώμονα την ανταγωνιστικότητα των τσιμεντοβιομηχάνων και όχι την επίπτωση στη ζωή του πληθυσμού.

Να απαιτήσουμε:
• Να σταματήσει η καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ στην ΑΓΕΤ.
• Να ανακληθούν και να ακυρωθούν οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τη μεταφορά και τη καύση των σκουπιδιών και του τοξικού ΠΕΤ ΚΟΚ.
• Να μην προχωρήσει η παραγωγή SRF στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στον ΧΥΤΑ Βόλου. Να σταματήσει κάθε διαδικασία της κατασκευής και λειτουργίας της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ), που στηρίζεται στον ισχύοντα ΠΕΣΔΑ Θεσσαλίας.
• Άμεσα να προωθηθούν η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση, η αερόβια κομποστοποίηση.

Με τη συμμετοχή μας να δείξουμε έμπρακτα ότι ο αγώνας δεν μπορεί να είναι υπόθεση κάποιων «ειδικών» αλλά υπόθεση του οργανωμένου κινήματος.
Μπορούμε να σταματήσουμε την επικίνδυνη εξέλιξη, αλλά και τη συνολικότερη αντιλαϊκή πολιτική που η καύση σκουπιδιών αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το