Τοπικά

Κάλεσμα του ΕΚΒ για την Πρωτομαγιά

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, 136 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Σικάγο, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό και ΚΑΛΕΣΜΑ συμμετοχής στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία, την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, και στην κατάθεση στεφανιών, στις 10 π.μ., στον τόπο θυσίας στο Βόλο (Δημητριάδος – Αγ. Νικολάου), για να τιμηθούν οι πρωτεργάτες του Εργατικού Κινήματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Οι εργαζόμενοι, πιστοί στα οράματα και την αγωνιστική παρακαταθήκη εκείνων που θυσιάσθηκαν, διατρανώνουν την αποφασιστικότητα τους να εντείνουν τον αγώνα για την απόκρουση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, του ξεπουλήματος κρίσιμων Εθνικών πόρων, και των Ασφαλιστικών ανατροπών.

Η φετινή Πρωτομαγιά, μέσα σ’ ένα παγκόσμιο αποσταθεροποιητικό πολεμικό περιβάλλον, που το Κεφάλαιο χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να αφαιμάξει τους μισθούς μας και τις συντάξεις και να γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά, αποκτά ιδιαίτερη μαχητική σημασία.

Όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές απορρύθμισης και κατεδάφισης των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, όσο η κυβέρνηση “βάζει πλάτη” στην αισχροκέρδεια, κλείνοντας τα ματιά και κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους με ψίχουλα, οι αγώνες μας θα συνεχισθούν και θα ενταθούν.

Χαιρετίζουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους αγώνες των εργαζομένων για την Ειρήνη, την Δημοκρατία την κοινωνική πρόοδο και την δικαιοσύνη.

Καταδικάζουμε τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ισχυρών, υπερασπιζόμενοι το αγαθό της Ειρήνης, ως τη μόνη προϋπόθεση ευημερίας, ανάπτυξης και αρμονικής συνύπαρξης των λαών. Καμμία εμπλοκή της Χώρας μας στα σχέδια αυτά.
Διεκδικούμε αυτά που μας έκλεψαν. Αξιώνουμε αυτά που μας ανήκουν και προειδοποιούμε πως θα τα κερδίσουμε με τον αγώνα μας.

Όλοι την Κυριακή 1 Μαΐου 2022, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΒ, για την κατάθεση στεφανιών στις 10 π.μ. στον τόπο θυσίας στον Βόλο (Δημητριάδος _ Αγ. Νικολάου).

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.
Επαναφορά όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, που καταργήθηκαν με τους μνημονιακούς νόμους και με το πρόσφατο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη.
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
Αποκατάσταση του Κράτους Πρόνοιας, που με τα μνημόνια και τους ισχύοντες νόμους, ουσιαστικά κατεδαφίστηκε.
Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και εγκατάλειψη, από την κυβέρνηση, των βαθύτερων σχεδίων ιδιωτικοποίησής του.
Ενίσχυση του ΕΦΚΑ, με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και όχι με τοποθετήσεις από το παράθυρο υψηλόμισθων golden boys, για την αποτελμάτωση έκδοσης των συντάξεων.
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Άμεση εφαρμογή από την κυβέρνηση ουσιαστικών πολιτικών για την ενίσχυση του Ν. Μαγνησίας που έχει πληγεί βαρύτατα από την αποβιομηχάνιση, τα μνημόνια και τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση.
Αξιοποίηση κάθε τομέα τοπικής ανάπτυξης, όχι με ευχολόγια αλλά με μέτρα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το