Τοπικά

Κάλεσμα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 10:30 πμ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Την ίδια ώρα που με τις πλάτες των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις κατευθύνσεις της ΕΕ, η κερδοφορία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα χρήματά μας δεν φτάνουν για να γεμίσουμε το καλάθι με τα απολύτως απαραίτητα, για να πληρώσουμε το νοίκι, ενώ υπάρχουν χρεωμένα νοικοκυριά που ζουν με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων, καλούμαστε να πληρώσουμε 6,2 δισ. παραπάνω φόρους το 2024 σε σχέση με το 2023, είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα δημόσια Κέντρα Υγείας και Νοσοκομείο από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλιπές σε αριθμό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακριβοπληρώνουμε γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες γιατί αυτό επιβάλλει το εμπορευματοποιημένο “νέο ΕΣΥ”, ενώ ήδη θεσμοθετήθηκε το νόμιμο “φακελάκι” και για απογευματινά χειρουργεία μετά τα απογευματινά ιατρεία επί πληρωμή. Είμαστε αναγκασμένες να χρυσοπληρώσουμε για τον προγεννητικό έλεγχο, για τη γέννα, για τη φροντίδα του παιδιού που αποτελούν πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) έχουν κυριαρχήσει τα ιδιωτικά κέντρα με κέρδη εκατομμυρίων, ξεκληρίζονται οι ζωές και τσακίζονται τα δικαιώματα των αγροτών και των αγροτισσών, καθώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και συμπιέζει παραπέρα τις τιμές, ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις τράπεζες, βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της Παιδείας με τη θεσμοθέτηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, καθώς ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί και υποβαθμίζεται η αξία των πτυχίων, οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες αναγκάζουν πολλές γυναίκες να παραμένουν σε κακοποιητικό περιβάλλον για πολύ καιρό, με δραματικές συνέπειες ακόμα και για τη ζωή τους και την ασφάλεια των παιδιών τους.

Οι γυναίκες εργαζόμενες είμαστε αντιμέτωπες με την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, με καθηλωμένους μισθούς, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να κάνουν θραύση ιδιαίτερα στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τρένο ταξίδεψε από λάθος 70 χιλιόμετρα χωρίς οδηγό

Επικίνδυνη τροπή θα μπορούσε να πάρει το λάθος που έγινε στη βόρεια Ινδία όταν ένα…

26 Φεβρουαρίου 2024

Αγρότες: Τρακτέρ στην πόλη των Τρικάλων – Συμβολικός αποκλεισμός στην εθνική οδό

Νέα δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν σήμερα οι αγρότες του νομού Τρικάλων. Η νέα συμβολική διαμαρτυρία συνοδεύτηκε…

26 Φεβρουαρίου 2024

Μακάβριο εύρημα στη Σόλωνος: Εντοπίστηκε νεκρό έμβρυο στην αποχέτευση

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ασφάλεια Αττικής μετά το μακάβριο εύρημα που φέρεται να βρήκε υπάλληλος…

26 Φεβρουαρίου 2024

Η Νέα Αριστερά Μαγνησίας στη δομή Μόζα

Την ελεγχόμενη δομή προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο Βόλου, επισκέφθηκαν σήμερα Δευτέρα τα μέλη της Νέας…

26 Φεβρουαρίου 2024

Ολοκληρώνονται τα σεμινάρια του CoopAbility για άτομα με αναπηρία

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου από τις 5 μμ ώς τις 8 μμ, η Πορεία Υγείας…

26 Φεβρουαρίου 2024

Τρόμος σε πτήση της Emirates: Μεθυσμένος επιβάτης επιτέθηκε σε αεροσυνοδό και τον ακινητοποίησαν

Ώρες αγωνίας έζησαν οι επιβάτες της πτήσης της Emirates από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προς…

26 Φεβρουαρίου 2024