Τοπικά

Κάλεσμα του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας σε συγκέντρωση για την Παλαιστίνη

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ν. Μαγνησίας (μελος ΟΓΕ) καλεί τις γυναίκες να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο.

Σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών αναφέρει: «Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης, που μετράει ήδη πάνω από 25 χιλιάδες νεκρούς, με το 70% να είναι γυναίκες και παιδιά, πάνω από 60 χιλιάδες τραυματίες, εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων που κινούνται στις ευρωατλαντικές ράγες, που εμπλέκουν τη χώρα μας ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο και γεννούν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας καθιστώντας τον στόχο αντιποίνων.

Δεν δεχόμαστε να συμμετέχει η χώρα μας στον πόλεμο και τη σφαγή σύμφωνα με τις στρατηγικές συμφωνίες Ελλάδας – ΗΠΑ – Ισραήλ. Με βάση αυτές τις συμφωνίες:

Στέλνουν ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, χιλιάδες μίλια μακριά από τα ελληνικά σύνορα, στη φωτιά του πολέμου, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τα παιδιά μας για τα κέρδη των εφοπλιστών και τα συμφέροντα των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών.
Έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με την παραχώρηση των λιμανιών Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.α. στις Νατοϊκές δυνάμεις για να εξαπολύουν τις δολοφονικές τους επεμβάσεις και να προετοιμάζουν με γιγαντιαίες στρατιωτικές ασκήσεις την επέκταση του πολέμου.
Χρυσοπληρώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας τα εξοπλιστικά προγράμματα, που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας, αλλά με τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.
Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Είναι η ίδια που κάνει τη ζωή μας αβάσταχτη λογαριάζοντας τις ανάγκες μας ως “κόστος” για το κράτος και ως όφελος για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι αυτό :

Στενάζουν τα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας λόγω της υποχρηματοδότησης, κλείνουν μονάδες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης, ενώ οι ιδιωτικοί όμιλοι της υγείας έχουν “σκάσει” από τα κέρδη.
Απαξιώνονται οι σπουδές και τα πτυχία των φοιτητών στα δημόσια πανεπιστήμια, ενώ η κυβέρνηση θεσμοθετεί τα ιδιωτικά.
Ξεσπιτώνονται χιλιάδες οικογένειες με τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, προς όφελος των τραπεζιτών και των funds.
Η ακρίβεια σπάει κόκαλα και σε συνδυασμό με τους μισθούς πείνας κάνει το βίο αβίωτο για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι γυναίκες δεν ξέρουν που θα βρουν τα χρήματα για να γεμίσουν το καλάθι με τα απολύτως απαραίτητα, την ώρα που τα σούπερ μάρκετ εκτινάσσουν τα κέρδη τους, που ξεπέρασαν τα 11 δις το 2023.
Εμείς οι γυναίκες, οι μανάδες, δεν δεχόμαστε να γίνονται τα παιδιά μας κρέας για τα κανόνια και γρανάζια στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια. Στεκόμαστε ενάντια σε αυτούς που στέλνουν εμάς και τις οικογένειές μας πιο βαθιά στο στόμα του λύκου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης στις γυναίκες και τα παιδιά τους για να ζήσουν στη δική τους ανεξάρτητη πατρίδα στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τον λαό κυρίαρχο στον τόπο του».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ελεύθερη η 26χρονη που έβαλε κοριό στην κούκλα του παιδιού της

Ελεύθερη, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία της στον ανακριτή, η 26χρονη γυναίκα που…

23 Ιανουαρίου 2024

Επιστολική ψήφος: Όλα όσα αλλάζουν με την τροπολογία – Οι δικλείδες ασφαλείας

Στις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο αναφέρεται το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο…

23 Ιανουαρίου 2024

«Καμία συσκευή δεν αντικαθιστά τη μύτη ενός σκύλου» λέει ο εκπαιδευτής του Echo που βρήκε τη σορό του Μπάμπη

«Τεχνολογικά, δεν έχει φτιαχτεί καμία συσκευή μέχρι τώρα που να μπορεί να αντικαταστήσει τη μύτη…

23 Ιανουαρίου 2024

Σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία από την κίνηση στους δρόμους – Για «ψυχοτραυματικό γεγονός» μιλούν ειδικοί

Σε καθημερινό εφιάλτη έχει μετατραπεί η κίνηση στους δρόμους, καθώς η ταλαιπωρία για τους κατοίκους…

23 Ιανουαρίου 2024

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Καταδίκη της Ελλάδας για τη διαπόμπευση οροθετικών γυναικών το 2012

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην υπόθεση…

23 Ιανουαρίου 2024

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνεται το επίδομα παιδιού στους δικαιούχους

Κλειστή από τη, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού, για…

23 Ιανουαρίου 2024