Τοπικά

Κάλεσμα των συνταξιούχων για συμμετοχή στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση της Λάρισας

Ακόμη  ένα κάλεσμα συμμετοχής στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, απηύθυναν σήμερα, σε συνταξιούχους και εργαζόμενους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν, εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων της Μαγνησίας.

Για τον σκοπό, την Τρίτη θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 8:30 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου, για να μεταφέρουν τους συνταξιούχους – και όχι μόνο – δωρεάν στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΑΕ Θανάσης Κοντονίνας τόνισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα που γίνεται για την αξιοπρέπεια, ενάντια στην καταστροφή της κοινωνικής πολιτικής και της ασφάλισης και σημείωσε ότι τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης ια «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, επί της ουσίας σημαίνουν περικοπή 7,8 δις € στις συντάξεις την επόμενη τριετία.

Ο Θανάσης Μούτος πρόεδρος των συνταξιούχων Τσιμέντου ζήτησε να προβάλλονται περισσότερο τα προβλήματα των συνταξιούχων, ενώ κάλεσε και τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα των συνταξιούχων.

Ο Κώστας Γερογιάννης, γραμματέας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ ΤΣΑ είπε ότι ο αγώνας της διεκδίκησης πρέπει να είναι συλλογικός, ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα και οι συνταξιούχοι να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Ο Γιώργος Χαρμάνης αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων ζήτησε να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας, ώστε οι συνταξιούχοι να μη χάσουν τις συντάξεις τους.

Ο Απόστολος Λαμπαδάρης εκ μέρους των συνταξιούχων του ΝΑΤ προέβλεψε ότι η πενταετία που έρχεται να είναι η δυσκολότερη όλων, τόνισε την άμεση κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και κάλεσε τους συνταξιούχους ναυτικούς να δώσουν παρών στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση.

Τέλος, ο πρόεδρος ων συνταξιούχων ΙΚΑ Γιώργος Ρούσσας τόνισε ότι ο διαρκής αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και η μαζικότητα είναι η δύναμη των συνταξιούχων για να ανατρέψουν στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το