Τοπικά

Κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης σε Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

ntountouka_49

Οι Επιτροπές Ειρήνης Θεσσαλίας καλούν τους πολίτες της Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που οργανώνεται για να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά το ΝΑΤΟ και την σύνοδο κορυφής στη Βαρσοβία , που θα πάρει νέες φονικές αποφάσεις.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
«Στις 8-9 Ιουλίου 2016 πραγματοποιείται στη Βαρσοβία Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για να πάρει ακόμα πιο επικίνδυνα μέτρα, σε βάρος των λαών μας, στο πλαίσιο των γενικότερων ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ιδιαίτερα των ανταγωνισμών με τη Ρωσία.
Στη Σύνοδο θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί:
• Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων και σύγχρονων όπλων στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στις χώρες της Βαλτικής.
• Η ενίσχυση της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, την Ανατολική και Κεντρική Μεσόγειο, το Αιγαίο.
• Η ανάπτυξη της λεγόμενης Πυραυλικής Ασπίδας στην Πολωνία και τη Ρουμανία για να έχει το πλεονέκτημα της απειλής του πρώτου πυρηνικού πλήγματος σε περίπτωση πολεμικής αναμέτρησης με τη Ρωσία, χωρίς το ρίσκο της ρωσικής πυρηνικής απάντησης. Πρόκειται για επικίνδυνους σχεδιασμούς που μετατρέπουν την Ευρώπη σε θέατρο πυρηνικού ολοκαυτώματος.
• Η ισχυροποίηση της πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας του ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να διαμορφωθεί ένα δολοφονικό μπλοκ δυνάμεων που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη περίοδο για νέους πολέμους και επεμβάσεις.
Να βροντοφωνάξουμε ΟΧΙ στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. ΟΧΙ στην εμπλοκή της χώρας μας»
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία ΑΤΑ στη Λάρισα την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 7 το βράδυ. Στο Βόλο θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Δημαρχείο στις 6 το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το