Τοπικά

Κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην αντιφασιστική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή, στην αντιφασιστική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Η 18η Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα οδύνης για κάθε δημοκράτη, μια μαύρη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική συμμορία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής μας υπενθύμισε, με το πιο τραγικό τρόπο, πού οδηγούν οι ιδεολογίες του μίσους και γιατί η Ιστορία τις καταδίκασε οριστικά και αμετάκλητα.
Ο Παύλος Φύσσας είναι πλέον ένα από τα κορυφαία σύμβολα της εποχής μας ενάντια στο φασισμό, τη ξενοφοβία και το ρατσισμό.
Εννιά χρόνια μετά τη δολοφονία του ο Παύλος Φύσσας ζει στους αγώνες του αντιφασιστικού κινήματος.
Σε μια Ευρώπη και σε έναν κόσμο όπου εμφανίζεται ξανά το φάντασμα του εθνικισμού, του φασισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, η απότιση τιμής και η διαρκής υπόμνηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, όπως και όλων των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, αποτελεί χρέος και αναγκαιότητα.
Παρά την καταδίκη και φυλάκιση των εγκληματιών που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, οι φασιστικές ομάδες σηκώνουν και πάλι κεφάλι με επιθέσεις σε σχολεία, μετανάστες και αριστερές συλλογικότητες, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να συμμετέχει στην πολιτική ζωή της χώρας, ενώ είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μείωσης των ποινών τους ή ακόμα και αποφυλάκισης τους στη δίκη που ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό τον Ιούνιο.
Η εγρήγορση και η διαρκής κινητοποίηση των δημοκρατικών πολιτών αποτελεί την μεγαλύτερη εγγύηση για την ήττα του φασισμού.
Καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα με σημείο εκκίνησης τον Θόλο του Πανεπιστημίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το