Τοπικά

Κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα στη διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Βόλου

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ λαμβάνοντας υπόψη της την εισήγηση-κριτική της επιστημονικής ομάδας της αναφορικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου της Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, και δεδομένης της βασικής της αρχής, που υποστηρίζει την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων με βάση το zerowaste καλεί κάθε φορέα, σύλλογο, συλλογικότητα και κάθε πολίτη του Βόλου να συμμετάσχει τη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 18:00 στη διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του Βόλου.  Την ίδια ώρα συγκαλείται συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών με θέμα “Έκφραση Γνώμης επί του φακέλου περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου ‘‘Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου στη θέση «Κάκκαβος» της Δ.Ε. Αισωνίας του Δήμου Βόλου της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

“Αντιδρούμε στη δημιουργία εργοστασίου για παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου SRF στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Βόλου που υποφέρει από την αέρια ρύπανση και τα συνακόλουθα νοσήματα αυτής, σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ζητεί να δοθεί προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή, στα πράσινα σημεία και στην κομποστοποίηση και στην δημιουργία υποδομών ανακύκλωσης.  Επίσης ζητεί επίσης να ακυρωθεί η συγκεκριμένη ΜΠΕ, που προωθεί τη δημιουργία αντίστοιχων εργοστασίων σε όλη την Ελλάδα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το