Τοπικά

Κάλεσμα της ΔΑΣ ΟΤΑ για την εργατική Πρωτομαγιά

 

Η ΔΑΣ ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά την Κυριακή 1η Μαΐου στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και υπόσχεσης αγώνα για την εργατική τάξη. Τιμούμε τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Κρατάμε γερά το νήμα που συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγου το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε άλλη Πρωτομαγιά έως σήμερα. Εμπνεόμαστε από τους αγώνες της εργατικής τάξης του Βόλου και της περιοχής μας για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δίκιο της τάξης μας.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στην μεγάλη συγκέντρωση των σωματείων την Κυριακή 1 Μάη, στις 10 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστήμιου. Την ώρα που ο πόλεμος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ουκρανία, ματώνοντας τους λαούς, την ώρα που η κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στις σφαγές, στέλνοντας όπλα και μετατρέποντας όλη τη χώρα σε πολεμική βάση-ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μένει αδιάφορος. Αποτελεί χρέος μας να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο των ληστών. Καμία συμμετοχή στην αλληλοσφαγή των λαών και στον πόλεμο που γίνεται για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Αυτοί που αρπάνε το φαϊ από το τραπέζι» της οικογένειας μας, αυτοί που έχουν κουτσουρέψει τους μισθούς μας και έχουν κάνει τις ζωές μας λάστιχο, οι διαδοχικές κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, κηρύσσουν τη λιτότητα και σκύβουν τη μέση στην κάθε επιθυμία των μεγαλοεπιχειρηματιών και του ΝΑΤΟ. Η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι η άλλη όψη των πολεμικών συγκρούσεων. Η «ειρήνη» τους και ο πόλεμος τους μας απειλούν το ίδιο. Την ώρα τούτη οι εργαζόμενοι πρέπει να κλείσουμε τ’ αυτιά μας στις «σειρήνες» που μας καλούν να κάνουμε υπομονή, να «βάλουμε πλάτη» για τον δήθεν εθνικό στόχο της ανάπτυξης.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό. Για να απαλλαγούμε από τους άδικους πολέμους πρέπει να βρεθούμε στη δική μας «σωστή πλευρά της ιστορίας», μαζί με τους άλλους λαούς, ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία. Για να ανασάνουμε από τον βραχνά της ακρίβειας, πρέπει να βάλουμε στα λάβαρα μας τα αιτήματα που ικανοποιούν τις σημερινές ανάγκες μας και να μην επιτρέψουμε σε αυτούς που έφεραν τη βαρβαρότητα του διαρκούς «μνημονίου» να μας κοροϊδεύουν σήμερα με κούφιες υποσχέσεις για να ξαναγίνουν κυβέρνηση.

Με την Πρωτομαγιάτικη απεργία μας διεκδικούμε:
● Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017. Καμιά μείωση στο επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Ένταξη στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.
● Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και την Περιφέρεια. Καμιά απόλυση εργαζομένου. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
● Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
● Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
● Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το