Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο του Βόλου ενάντια στην παρουσία των νατοϊκών δυνάμεων

Kάλεσμα συμμετοχής στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο δημαρχείο του Βόλου, ενάντια στην παρουσία των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο, τον Βόλο και τη Λάρισα, απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και εργατικών συνδικάτων κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στη δράση κατήγγειλαν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι έδειξε την αποφασιστικότητά της να κινηθεί ακόμα πιο γρήγορα στην ίδια κατεύθυνση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου Θοδωρή Καραγιάννη, η ΝΔ ενίσχυσε τις σχέσεις της Ελλάδας με τον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό, υπογράφοντας την αναβάθμιση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”.
“Σε αντίθεση με τον καλλιεργούμενο εφησυχασμό και τα δήθεν οφέλη, αυτό που εξασφαλίζεται είναι η χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στις αποστολές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εξωτερικό. Μετατρέπουν και την περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων, βάζοντας την στη δίνη περισσότερων απειλών, μετατρέποντας τις πόλεις μας σε ανθρώπινη ασπίδα” τόνισε ο κ. Καραγιάννης.
Από την πλευρά του ο Κώστας Στεργίου, εκ μέρους των εργατικών σωματείων, εξέφρασε τη στήριξή του στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης στη Θεσσαλία. “Η εργατική τάξη για να αποκρούσει τον πόλεμο που δέχεται στη ζωή της και τον πραγματικό πόλεμο, πρέπει να δυναμώσει τον αγώνα της” επισήμανε ο κ. Στεργίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το