Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Κάλεσμα στους εργαζόμενους των Δήμων της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του κλαδικού συνδικάτου, απευθύνει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του:

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε ένα σωματείο ανεξαρτήτου σύμβασης και ειδικότητας. Φτιάχτηκε για να καλύψει το κενό που υπάρχει στην οργάνωση εργαζομένων στους Δήμους της περιοχής, οι οποίοι δουλεύουν για ορισμένο χρονικό διάστημα, είτε ως συμβασιούχοι, είτε παίρνοντας μέρος σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, είτε κάνοντας την πρακτική τους άσκηση ή τη μαθητεία από τους χώρους κατάρτισης.

Το Κλαδικό Συνδικάτο όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν δίπλα σε κάθε συνάδελφο που το είχε ανάγκη, ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μπήκε μπροστά σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις, στις απεργίες, τα συλλαλητήρια απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα όλων των κυβερνήσεων. Ενημέρωνε μέσα από εξορμήσεις και περιοδείες τους συναδέλφους για όλες τις εξελίξεις, ήταν παρόν σε κάθε πρόβλημα που προέκυπτε στους χώρους δουλειάς.

Το Κλαδικό Συνδικάτο έκανε παρέμβαση σε όλες της υπηρεσίες των Δήμων της Μαγνησίας ώστε να παρθούν μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, το οφειλόμενο γάλα του 2012- 2013. Δεν επέτρεψε να μην τηρούνται τα ωράρια στους συμβασιούχους π.χ στο κοιμητήριο, ενώ κατήγγειλε τα 7 εργατικά ατυχήματα του τελευταίου διαστήματος στο Δήμο Βόλου λόγω έλλειψης στα Μέσα Ατομικής Προστασίας των συναδέλφων.

Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων – παρατασιούχων, το καλοκαίρι, έδωσε το παρόν σε όλες τις δράσεις των συναδέλφων για να μείνουν στη δουλειά, δεν άφησε να περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια και η λογική της παραίτησης, ή στην καλύτερη περίπτωση, η λογική της ανάθεσης.

Με αγώνες οι συνάδελφοι όπως και σε άλλα Κλαδικά Συνδικάτα, ανά την Ελλάδα, μαζί με το δικό μας, καταφέραμε να αναγνωριστεί το εργασιακό δίκαιο για τους εργαζόμενους σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατοχυρώνοντας τις κανονικές τους άδειες, τις αναρρωτικές, την πληρωμή στην ώρα τους, με ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις μωρομάνες και να αντιμετωπίζονται άμεσα τα καθημερινά προβλήματα στη δουλειά τους.

Το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας έχει ως στόχο να σταθεί δίπλα σε κάθε εργαζόμενο για όλα τα προβλήματα της ζωής του. Να κάνει πράξη το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για ένα. Να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον κάθε συνάδελφο που το έχει ανάγκη είτε κατά τη διάρκεια του διαστήματος που εργάζεται, είτε μετά από αυτό.

Δεν είναι δυνατό συνάδελφοι, να μην είμαστε οργανωμένοι σε ένα Σωματείο ανεξάρτητα από το πόσους μήνες δουλεύουμε, τι χρήματα παίρνουμε, τι ειδικότητα έχουμε κλπ. Δεν υπάρχει αποτέλεσμα αν ο καθένας το παλεύει μόνος του, χωρίς βοήθεια, χωρίς οργανωμένο συλλογικό αγώνα μαζί με τους συναδέλφους του, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του και τα δικαιώματά του. Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις, δεν υπάρχει ατομικός δρόμος. Όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, βάζοντας φρένο στα χειρότερα, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας, και διεκδικώντας.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι εργαζόμενοι κέρδισαν όταν ήταν οργανωμένοι στα Σωματεία τους, όταν συζητούσαν τα προβλήματά τους, όταν αγωνίζονταν συλλογικά, όταν δεν άφηναν τις τύχες τους σε κάποιον άλλο, όταν δεν περίμεναν από σωτήρες. Αυτό ακριβώς έδειξε και ο αγώνας των συμβασιούχων – παρατασιούχων που πάλεψαν για να μείνουν στη δουλειά τους μέσα από την οργάνωση, την πάλη και την ενότητα απέναντι στην κυβέρνηση και την ΕΕ που τους πετούσαν στο δρόμο και την ανεργία.

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!
Γίνε τώρα μέλος του Κλαδικού Συνδικάτου των ΟΤΑ και πάρε μέρος στις εκλογές – αρχαιρεσίες του Συνδικάτου
Μαζικοποίησε και εσύ το Συνδικάτο των ΟΤΑ, δώσε δύναμη στη δύναμή σου
Τηλέφωνα επικοινωνίας 6973370915, 6980926128

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το