Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία της ερχόμενης εβδομάδας απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Βόλου

Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωϊ, στο Εργατικό Κέντρο, απευθύνει η διοίκηση του Ε.Κ.Β., σύμφωνα με την οποία η απεργία πραγματοποιείται “ενάντια στον αντεργατικό νομοθετικό οδοστρωτήρα, που προωθεί για ψήφιση η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον οποίο επιχειρεί να επαναφέρει τις εργασιακές συνθήκες «γαλέρας», που επέβαλαν στην αγορά εργασίας τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τα τελευταία δέκα χρόνια”.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:
Πρόκειται για συνειδητή νεοφιλελεύθερη επιλογή της Κυβέρνησης και του κ. Βρούτση, συνέχεια και προέκταση της αντεργατικής πολιτικής που ακολούθησε και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για ένα εργατοκτόνο Νομοσχέδιο αυθαιρεσίας και αυταρχικών μονομερών αποφάσεων, με το οποίο επιχειρούν να στήσουν με την πλάτη στον τοίχο τα Συνδικάτα και να περιορίσουν τον ρόλο τους.
Μπροστά στην επικίνδυνη αυτή μνημονιακή υποτροπή της Κυβέρνησης, ο δρόμος είναι ένας: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Δέκα χρόνια μνημόνια, με την αγορά εργασίας εντελώς απορρυθμισμένη, με εκατοντάδες χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά σε απόγνωση, με την εξαφάνιση ολόκληρων Κλάδων, λόγω της κρίσης, είναι πάρα πολλά, για ν’ αντέξει τώρα η πλάτη μας άλλον ένα εργασιακό Μεσαίωνα, σαν κι’ αυτόν που μας ετοιμάζει η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.
Οι διατάξεις του Πολυνομοσχεδίου δεν είναι τυχαίες. Αποτελούν μία προς μία απαράδεκτες, μονομερείς παρεμβάσεις στον πυρήνα της συνδικαλιστικής δράσης και των ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η Κυβέρνηση επιδιώκει την πλήρη κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα επιχειρεί να βάλει στο περιθώριο το Συνδικαλιστικό Κίνημα!
Γιατί αυτό σημαίνει εάν υπερισχύσουν οι ατομικές συμβάσεις των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων, η κατάργηση των τριετιών, το ηλεκτρονικό φακέλωμα των Συνδικάτων, η περιστολή των ελευθεριών του, ιδίως του δημοκρατικού τρόπου, με τον οποίο λαμβάνονται οι αγωνιστικές αποφάσεις του, με κορυφαίο όπλο την απεργία!
Αν αυτά, τα συνδυάσουμε και με την επιδιωκόμενη κατεδάφιση του Κοινωνικού Κράτους, την Ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, έχουμε μπροστά μας επικίνδυνα δείγματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, με το «καλημέρα» ανάληψης της εξουσίας της.
Η απάντησή μας, όπως και με την προηγούμενη Κυβέρνηση, πρέπει να είναι και θα είναι αγωνιστική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της υποχώρησης ούτε της αγωνιστικής αδράνειας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Σταθερή και πλήρη εργασία,
 Κατώτατο μισθό 751 ευρώ,
 Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων,
 Δίκαιο, βιώσιμο και καθολικό δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης,
 Σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών, της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης και της άσκησης των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.
 Εξασφάλιση της ανεμπόδιστης δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην προσπάθεια περιορισμού της ελεύθερης, δημοκρατικής έκφρασης των Συνδικάτων και ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το αναφαίρετο δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να παρθούν πίσω όλα τα αντικοινωνικά μέτρα (ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί σπιτιών).
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να διεκδικούμε αναβαθμισμένη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και Υγεία, καθώς επίσης την πλήρη αποκατάσταση του Κοινωνικού Συστήματος, που λεηλατήθηκε και κατεδαφίστηκε, χάριν των Ιδιωτικών συμφερόντων.
ΛΕΜΕ «ΟΧΙ» στον εργασιακό και οικονομικό μαρασμό της Μαγνησίας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από τους Τοπικούς Αντιπροσωπευτικούς Φορείς της τη σθεναρή διεκδίκηση αποκεντρωμένων αναπτυξιακών πολιτικών, που θα βγάλουν την περιοχή μας από το αναπτυξιακό τέλμα της και θα της ξαναδώσουν την οικονομική της ικμάδα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το