Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής σε νέα συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο από τη ΔΑΣ-ΟΤΑ

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους της Μαγνησίας σε νέα συγκέντρωση ενάντια στο “αντεργατικό τερατούργημα”, όπως χαρακτηρίζει η παράταξη το εργασιακό νομοσχέδιο. Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει την Κυβέρνηση ότι φέρνει στη Βουλή το νομοσχέδιο που τσακίζει τις ζωές μας σήμερα Δευτέρα 14/6 και ετοιμάζεται να το ψηφίσει με διαδικασίες εξπρές την Τετάρτη 16/6. Όπως αναφέρει, την περασμένη Πέμπτη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα διατράνωσαν την απαίτηση τους το νομοσχέδιο να αποσυρθεί, να γίνει κουρελόχαρτο. Οι απεργιακές συγκεντρώσεις, μαζί και αυτή στο Βόλο, ήταν οι μεγαλύτερες που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

“Συνεχίζουμε τη μάχη. Το νομοσχέδιο αυτό δεν φτιασιδώνεται. Δεν είναι πρόοδος και εκσυγχρονισμός η κατάργηση του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, η οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η τηλεργασία χωρίς όρια, η απελευθέρωση των απολύσεων, το νέο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του απεργιακού δικαιώματος και τόσες άλλες αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου.

Τώρα είναι η ώρα της αποφασιστικής μάχης για μας και τις οικογένειες. Δε χωρά καμία μοιρολατρία. Κανένας εφησυχασμός για δήθεν κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων από μια άλλη κυβέρνηση στο μέλλον. Οι εργαζόμενοι έχουμε πικρή πείρα από όσους υπόσχονταν στο παρελθόν και μόλις ανέλαβαν ψήφισαν νέες «μνημονιακές αλυσίδες»”, επισημαίνουν τα μέλη της ΔΑΣ – ΟΤΑ στο κάλεσμά τους για τη συγκέντρωση της Τετάρτης.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το