Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής από τους συνταξιούχους στην αυριανή πικετοφορία για το Ασφαλιστικό

Κάλεσμα συμμετοχής στην πικετοφορία για το Ασφαλιστικό, που έχει προγραμματιστεί για αύριο Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, στις 6:30μμ, στην πλ. Αγ. Νικολάου Βόλου, απευθύνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, των επικουρικών και των συγχωνευθέντων ταμείων Ν. Μαγνησίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος:

Την κάλπικη κυβερνητική προπαγάνδα περί «αυξήσεων στις συντάξεις» επιχείρησε να συντηρήσει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, με «διευκρινίσεις» που έδωσε μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το «νέο Ασφαλιστικό».
Στο πλαίσιο αυτό επανέλαβε τον απατηλό ισχυρισμό ότι «είναι το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, μετά από 11 χρόνια, που δεν θα έχει καμία μείωση στις συντάξεις. Αντίθετα, θα έχει αυξήσεις». Επιπλέον, αναμασώντας τις αναφορές περί «βιωσιμότητας» που συνοδεύουν διαχρονικά κάθε αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, πρόσθεσε πως αυτό «είναι το πρώτο νομοσχέδιο στην ιστορία της χώρας που θα συνοδεύεται από πλήρη ειδική αναλογιστική μελέτη για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και θα επιβεβαιώνει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2070».
Όσο όμως και να προσπαθούν τα κυβερνητικά στελέχη να εμφανίσουν την εφαρμογή και θωράκιση του νόμου Κατρούγκαλου ως «φιλολαϊκή» μεταρρύθμιση, δεν μπορούν πλέον να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Για ποιες αυξήσεις μιλάνε, όταν και το 2020 η συνταξιοδοτική δαπάνη για κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετά το «τσεκούρωμα» όλων των προηγούμενων χρόνων, μειώνεται κατά ακόμα 221 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με το 2019;
Ακόμα και αυτές οι επιμέρους αυξήσεις που διαφημίζουν όσο μπορούν, αφενός αφορούν πολύ μικρό αριθμό συνταξιούχων, αφετέρου αποτελούν εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων (η «δυσανάλογη» περικοπή των ποσοστών αναπλήρωσης μετά τα 30 χρόνια, όπως έκρινε το ΣτΕ, και η επιστροφή των ποσών στις επικουρικές που παράνομα είχαν περικοπεί στο άθροισμα κύριας και επικουρικής πάνω από 1.300 ευρώ).
Αποκρύπτουν το κύριο:
• Για τις κύριες συντάξεις, οι συντελεστές αναπλήρωσης για τη συντριπτική πλειοψηφία (από 4.500 έως 9.000 ένσημα) παραμένουν οι ίδιοι, αυτοί του νόμου Κατρούγκαλου. Σε συνδυασμό με τη μείωση του συντάξιμου μισθού (που πλέον υπολογίζεται ως ο μέσος όρος αποδοχών σε ολόκληρο τον εργάσιμο βίο) οδηγούν σε συντάξεις πείνας.
• Ακόμα όμως και γι’ αυτούς τους ασφαλισμένους που καταφέρνουν να συμπληρώνουν πάνω από 9.000 ένσημα, η αύξηση των συντελεστών δεν οδηγεί σε ικανοποιητικές συντάξεις ούτε σε αναπλήρωση των τεράστιων περικοπών που επέφεραν ο νόμος Κατρούγκαλου και οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
• Ταυτόχρονα, παραμένει σε ισχύ για τους παλιούς συνταξιούχους η θανατηφόρα «προσωπική διαφορά» του νόμου Κατρούγκαλου, η οποία «ροκανίζει» την όποια αύξηση προκύψει από την αύξηση των συντελεστών αναπλήρωσης, αλλά και τυχόν αυξήσεις που θα δοθούν μετά το 2023!
Όσο για την αναλογιστική μελέτη για τη «βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, μέχρι το 2070», η αρχή της «βιωσιμότητας» λειτουργεί ως μόνιμος «κόφτης» και προϋποθέτει τη διαρκή συρρίκνωση του εισοδήματος των συνταξιούχων.
Και μόνο η πρόβλεψη ότι μέχρι το τέλος του 2022 θα παραμείνουν «παγωμένες» και μετά οι όποιες αυξήσεις θα είναι κάτω από τον επίσημο πληθωρισμό αποδεικνύει ότι οι ήδη συνταξιούχοι θα συνεχίσουν να χάνουν σε αγοραστική αξία, ενώ οι νέοι θα λαμβάνουν συντάξεις πτωχοκομείου.
Όχι άλλες αυταπάτες με την προπαγάνδα τους!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Πέμπτη 6 Φλεβάρη 6:30μμ πικετοφορία από την πλ. Αγ. Νικολάου Βόλου!

Μαζί με τα παιδιά μας, τους εργαζόμενους, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είμαστε σε ετοιμότητα και συνεχίζουμε τον αγώνα.

Διεκδικώντας:
 Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα – κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με ανακεφαλαιοποίησή τους.
 Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
 Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης.
 Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
 Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις.
 Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
 Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
 Την επαναλειτουργία όλων των δομών Υγείας που έκλεισαν και των μονάδων που καταργήθηκαν. Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.
 Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
 Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το