Τοπικά

Κάλεσμα συμμετοχής από το ΚΚΕ στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ και ενάντια στη δημιουργία μονάδας παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαρτίου, απευθύνει η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει μεταξύ άλλων ότι τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός όσο ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είναι συνένοχοι σ΄ ένα έγκλημα που συντελείται σε βάρος της ζωής και της υγείας των Βολιωτών, καθώς στηρίζουν και προωθούν την καρκινογόνα καύση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,
επαγγελματία, συνταξιούχε, νέε και νέα
Κάνε υπόθεση δική σου τη ζωή σου και τη ζωή της οικογένειάς σου!
Πάλεψε οργανωμένα με τους κομμουνιστές και τους άλλους αγωνιστές, μέσα από τα σωματεία και τους άλλους φορείς του λαϊκού κινήματος, ώστε να μπει φρένο στη μετατροπή της πόλης σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων για τα κέρδη του μονοπωλίου.
Τιμώρησε τους υπεύθυνους, όσους έδωσαν το πράσινο φως στην ΑΓΕΤ, εκείνους που μπροστά στη διασφάλιση της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, θυσιάζουν τη ζωή και την υγεία σου, όπως κάνουν με το μισθό σου, τη σύνταξη, το εισόδημά σου, τα δικαιώματα που έχει κατακτήσει ο λαός.
Το ΚΚΕ σου λέει: μπορούμε να τους αντιπαλέψουμε, υπάρχει ελπίδα! Ο λαός μπορεί να επιβάλλει το δίκιο του! Με ισχυρό ΚΚΕ και δυνατό εργατικό-λαϊκό κίνημα, με εσένα πρωταγωνιστή της πάλης έχεις τη δύναμη!

Το έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού του Βόλου έχει την υπογραφή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Είναι οι αδειοδοτήσεις των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης, που δίνουν το δικαίωμα στην ΑΓΕΤ να πνίξει την πόλη στα θανατηφόρα αέρια για να αυξήσει τα κέρδη της με την καύση σκουπιδιών. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έδωσαν την άδεια να καίει η ΑΓΕΤ 1.015.000 τόνους σκουπιδιών το χρόνο, δηλαδή η αναλογία καμένων σκουπιδιών στο Βόλο να είναι πάνω από 8000 κιλά ανά κάτοικο, όταν στην Ε.Ε. είναι 13,5 κιλά ανά κάτοικο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πιάνοντας το νήμα από τους προηγούμενους, έδωσε άδεια που επιτρέπει στην ΑΓΕΤ να εισάγει σκουπίδια για να μπορέσει να φτάσει αυτό το απαράδεκτο ποσό. Εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Σ. Φάμελλος έχει αναλάβει την επιθετική υπεράσπιση της ΑΓΕΤ και της καρκινογόνας καύσης.
Όσα και αν σου λένε προεκλογικά, η αλήθεια είναι πως ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο δήμαρχος Αχ. Μπέος είναι συνένοχοι, στηρίζουν και προωθούν την καρκινογόνα καύση. Η περιφέρεια, έχοντας προβλέψει και επιτρέψει στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και την καύση και τη δημιουργία εργοστασίων SRF/RDF στη Θεσσαλία άνοιξε το δρόμο μαζί με την κυβέρνηση. Ο Δήμος Βόλου τον προχώρησε παραπέρα με την κατάπτυστη απόφαση για την κατασκευή ενός τέτοιου εργοστασίου στην πόλη, χρεώνοντας τους Βολιώτες με 40εκ ευρώ μαζί με τον καρκίνο και το θάνατο.
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΑΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ!

Όλοι από κοινού και με μοιρασμένους ρόλους υλοποιούν συγκεκριμένη στρατηγική της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει τη ζωή και την υγεία ως «κόστος» βάζοντάς τη στο ζύγι με τα «οφέλη» για λογαριασμό των μονοπωλίων, για να προωθήσει την καπιταλιστική ανάπτυξή τους. Που ανοίγει ως πεδίο κερδοφορίας την «αγορά απορριμμάτων» βαφτίζοντάς τα «εναλλακτικά καύσιμα». Αυτή η ανάπτυξη στηρίζεται στις θυσίες σου.
Το νομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει είναι κομμένο και ραμμένο για να την προωθεί. Η «τήρηση της νομιμότητας», οι «πιο αυστηροί έλεγχοι των ορίων ρύπων», που αναμασάνε οι υπερασπιστές της ΑΓΕΤ, είναι η φάκα για να σε εγκλωβίσουν. Τα ίδια αναπαράγουν και οι υποψήφιοι των υπόλοιπων κομμάτων μπροστά στις τοπικές εκλογές. Τα «όρια» και η «νομιμότητα», φτιάχτηκαν όχι με αποκλειστικό κριτήριο τη ζωή και την υγεία σου, τη διασφάλιση του περιβάλλοντος, αλλά στη λογική του «κόστους-οφέλους». Για το λόγο αυτόν, σε μια μέρα, με υπουργική απόφαση τετραπλασίασαν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια σε επικίνδυνους ρύπους (π.χ. οργανικός άνθρακας). Δεν έγινε ο ανθρώπινος οργανισμός πιο «ανθεκτικός» μέσα σε μια μέρα! Είδαν τι μπορεί να «σηκώσει» η ΑΓΕΤ και πως θα κινείται εντός νομιμότητας για να πραγματοποιεί την επικίνδυνη καύση σκουπιδιών.
Το ΚΚΕ από την αρχή έπραξε το καθήκον του απέναντί σου και απέναντι στην οικογένειά σου.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι, οι βουλευτές, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποκάλυψαν την υπόθεση και τα παιχνίδια που στήνονται στην πλάτη σου. Το ΚΚΕ μπήκε από την πρώτη στιγμή μπροστά στην πάλη, με γνώμονα τις ανάγκες σου, τη ζωή και την υγεία του λαού.
Επιβεβαιώθηκε ότι καπιταλιστικό κέρδος και προστασία της υγείας και της ζωής του λαού είναι δυο πράγματα αντίθετα. Λέμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Για να γίνει αυτό πράξη απαιτείται η εργατική τάξη και οι παραγωγοί του πλούτου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να οργανώσουν τη δική τους οικονομία, με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες, να κάνουν δική τους περιουσία τον πλούτο που παράγουν, να οργανώσουν την εξουσία τους, με κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤ-ΚΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΕΤ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ SRF/RDF ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ!

Το ΚΚΕ θα είναι πάντα μπροστά στην πάλη για να αποτρέψουμε την επικίνδυνη εξέλιξη, να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα αιτήματά μας, αλλά και για να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, ώστε να επιβάλλουμε ριζικές αλλαγές για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ παντού, τόσο πιο δυνατή θα είναι η δική σου φωνή, η γροθιά σου, η πάλη σου για το δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά, την υγεία.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το