Τοπικά

Κάλεσμα συλλόγων στο Δημαρχείο του Βόλου για το LNG

 

Ο Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων Βόλου – Η Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας ¨ΑΡΓΩ¨- Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Μορφωτικός και Αλιευτικός Σύλλογος Μαράθου ¨Νηριήδες¨ – Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Στεφάνου – Ο Σύλλογος Κριθαριάς ¨Ο Νέος Απόστολος¨ – Ο Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης Παγασητικού ¨Ο Παγασητικός μας Ενώνει¨ – Η Πρωτοβουλία Πολιτών ¨ΟΧΙ LNG στον Παγασητικό-ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ SOS¨ με κοινή του ανακοίνωση αναφέρουν:
Συμπολίτισσες/τες
Οι Δήμαρχοι του Αλμυρού, του Νοτίου Πηλίου, του Δήμου Ζαγοράς και του Ρήγα Φεραίου, με ομόφωνη απόφαση των Δημοτικών τους Συμβουλίων είπαν ΟΧΙ στη μονάδα LNG στον Παγασητικό μας.
Στους Δήμους Χαϊδαρίου και Ελευσίνας για να αποτρέψουν αντίστοιχη εγκατάσταση σταθμού FSRU στην περιοχή τους, οι Δήμαρχοι κάλεσαν σε συνεργασία τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς. Στην Καβάλα το 2014 οι πολίτες με γενικό ξεσηκωμό, κατάφεραν και ακύρωσαν την κατασκευή μονάδας LNG στο λιμάνι τους. Παντού οι Δήμαρχοι προστατεύουν την πόλη τους, σε συνεργασία με τους πολίτες.
Αντίθετα ο Δήμαρχος Βόλου, δύο φορές, προκάλεσε τεχνητή έλλειψη απαρτίας, περιφρονώντας φορείς και πολίτες που παραβρέθηκαν, στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Επιπλέον η Δημοτική Αρχή όρισε την 3η επαναληπτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 24/4 και ώρα 11.00 το πρωί. Ελπίζουν ότι δεν θα είμαστε εκεί, ωστόσο θα τους διαψεύσουμε
Καλούμε το Δήμαρχο βόλου έστω και τώρα, να αφουγκραστεί τις ανησυχίες της κοινωνίας και να παραστεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας ανταποκρινόμενος στη θεσμική του υποχρέωση να εκδώσει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση και να στείλει υπόμνημα αντιρρήσεων στη ΡΑΕ, για το μείζον αυτό θέμα της πόλης.
Βέβαια η συνεδρίαση αυτή τη φορά θα γίνει, βάσει του νόμου, με ή χωρίς την παρουσία του ίδιου και της ομάδας του. Δηλώνουμε ότι θα είμαστε εκεί, θα απαιτήσουμε να ακουστεί η φωνή μας, η φωνή των πολιτών που εκφράζουμε, ενώνοντας τη φωνή μας με τη φωνή των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των συμπολιτών μα, που λένε ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ.
Αγαπάμε την πόλη μας, διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να ζούμε σε ένα ασφαλές και βιώσιμο περιβάλλον, που θα διασφαλίζει την υγεία μας και την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου, που θα κληροδοτήσουμε στα απιδιά μας. .
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και η Συντονιστική Επιτροπή της Πρωτοβουλίας Πολιτών

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εξαγριωμένος γορίλας επιτέθηκε στους φύλακες πάρκου

Λες και έπαιζαν σε ταινία του King Kong ένιωσαν επισκέπτες ζωολογικού κήπου στο Τέξας που…

9 Μαρτίου 2024

Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία από το 1540 μέχρι τον Daniel – Τι έλεγε ο Στράβων πριν από 2.000 χρόνια

«Η πιο μεγάλη πλημμύρα, που σημειώθηκε παλαιότερα στα Τρίκαλα, είναι αυτή του 1907. Τις απογευματινές…

9 Μαρτίου 2024

Η ποιήτρια Αγγελική Θάνου στο 10ο Γυμνάσιο Βόλου

Στο πλαίσιο Δράσης «περί διαχείρισης συναισθημάτων και δημιουργίας ποιήματος» στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Γυμνασίου…

9 Μαρτίου 2024

Αποκαλύψεις για τον παιδόφιλο – Πώς παγίδεψε την 15χρονη

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του 48χρονου παιδόφιλου, ο οποίος…

9 Μαρτίου 2024

Άνεμοι μετακίνησαν ολόκληρη λίμνη κατά τρία χιλιόμετρα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ οι δυνατοί άνεμοι μετακίνησαν τη λίμνη Μάνλι…

9 Μαρτίου 2024

Κατέσχεσαν 11 εκατ. ευρώ από influencers για αδήλωτο εισόδημα

Έντεκα εκατομμύρια ευρώ κατέσχεσαν οι αρχές της Μπολόνια στην Ιταλία από γνωστούς influencers και ψηφιακούς…

9 Μαρτίου 2024