Τοπικά

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τον Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, τη Δευτέρα 1η Μαΐου και ώρα 09.30 π.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας, απευθύνει ο Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση:
Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι, Νέοι και Νέες
Την 1η ΜΑΗ, παγκόσμια ημέρα μνήμης και τιμής της εργατικής τάξης, ξεσηκωνόμαστε, αντιστεκόμαστε, απεργούμε και στέλνουμε ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στην Κυβέρνηση των προδοτών του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα συνεταιράκια τους στο έγκλημα της ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ , τους «θεσμούς» (Ε.Ε. & ΔΝΤ), στους φασίστες της Χ.Α. και στους εργοδότες.
Την 1η ΜΑΗ ξαναπιάνουμε το νήμα των αγώνων και της αντίστασης της κοινωνίας μας!
Την 1η ΜΑΗ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
Στεκόμαστε απέναντι στη συνέχιση των κυβερνητικών και μνημονιακών πολιτικών, που συντρίβουν τη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων μέσα από τα συνεχή Μνημόνια και τις πολιτικές της ύφεσης, της λιτότητας, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών, της απόλυτης εργοδοτικής ευελιξίας.
Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Η σημερινή εθελόδουλη Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ, έχουν υιοθετήσει το Μνημόνιο και τα άγρια νεοφιλελεύθερα μέτρα που το συνοδεύουν, ως το απόλυτο μέσον και ως τη δήθεν μοναδική πολιτική και οικονομική λύση στα προβλήματα της χώρας, διαλύοντας την οικονομία μας, την παραγωγή μας, όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και τις εργαζόμενες τάξεις του τόπου και ιδίως τους μισθωτούς εργαζόμενους.

Η Κυβέρνηση ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με μπροστάρηδες τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μεϊκόπουλο Μπαλή Υπουργό Παπανάτσιου, Σταμπουλή (ΥΠΕΡΤΑΙΠΕΔ) Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ) επί 2 σχεδόν χρόνια, σφάζουν τον Ελληνικό λαό και ξεπουλάνε την πατρίδα μας εφαρμόζει τα μέτρα που της υποδεικνύουν οι δανειστές, το κεφάλαιο και οι εργοδότες.
Για να πάρουν το πράσινο φως της αξιολόγησης, με μοναδικό στόχο να πληρώσει τις δόσεις των τοκογλύφων εκβιαστών δανειστών, θα συνεχίσει να:

• Βυθίζει με τα θηριώδη «πρωτογενή πλεονάσματα» της φορολεηλασίας και της λιτότητας την πραγματική οικονομία στην ύφεση, στην ανεργία και στην απασχόληση με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και απόλυτης εργοδοτικής ευελιξίας.
• Τσακίζει μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, αποδεχόμενη πλήρως τους ήδη ψηφισμένους μνημονιακούς νόμους.
• Πετσοκόβει ακόμα μια φορά τις συντάξεις (με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς) στο πλαίσιο της ρήτρας μηδενικού συνταξιοδοτικού δημοσιονομικού ελλείμματος που της έχουν επιβάλλει.
• Μειώνει το αφορολόγητο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να αφαιμάξει τους ανέργους, τους φτωχούς, τα πιο χαμηλά εργατικά εισοδήματα, τις πιο χαμηλές συντάξεις, αφήνοντας στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του.

Εργαζόμενες, Εργαζόμενοι,
Το σωματείαο μας, όλοι οι εργαζόμενοι
πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε
ΤΗΝ 1η ΜΑΗ
Τιμούμε την ΑΠΕΡΓΙΑ της Εργατικής Πρωτομαγιάς και τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
• Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει μισθωτούς και συνταξιούχους.
• Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων και φυσικά αξιοπρεπείς συντάξεις.
• Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
• Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
• Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου.
• Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας.
• Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.
– Επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας στο εμπόριο

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1Η ΜΑΗ 2017
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων
τη Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 09.30 π.μ.
στην Πλατεία Ελευθερίας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το