Τοπικά

Kάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση από το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Μαγνησίας

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου ενάντια στην ακρίβεια και στην ενεργειακή φτώχεια απευθύνει το Σωματείο Καθαριστριών-Καθαριστών Μαγνησίας. Όπως αναφέρει οι μέρες και οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή και αυταπάτες. «Η ασχημία και η βαρβαρότητα που ζούμε, ο φόβος και η ανασφάλεια που νιώθουμε δεν μπορούν να αλλάξουν χωρίς την δική μας συμμέτοχη στον συλλογικό αγώνα για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών».
Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:
«Η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, η δουλειά με όλο και χειρότερους όρους, η εργοδοτική ασυδοσία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις του είναι όλα αυτά που διαμορφώνουν μια πολύ σκληρή πραγματικότητα για όλους μας.
Όλοι τα συζητάμε, προβληματιζόμαστε, δίκαια θυμώνουμε και αγανακτούμε. Όμως αυτό δεν αρκεί. ΤΩΡΑ πρέπει να ανάψει η σπίθα του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης όλων όσων σήμερα έχουμε ανάγκη για να μπορούμε να ζούμε και να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή!

Στις 9 Νοεμβρίου απεργούμε και διεκδικούμε:
Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία και μέτρα για την προστασία του εισοδήματος και της υγείας μας.
Όλα αυτά που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, των αντοχών της οικονομίας, των ειδικών συνθηκών τα έχουν ισοπεδώσει.
Δεν μπορεί οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου να είναι δεκαπλάσιοι από τους μηνιαίους μας μισθούς. Να σκεφτόμαστε τι θα αφαιρέσουμε από το καλάθι του supermarket γιατί δεν μας βγαίνει ο λογαριασμός. Να συζητάμε το 2022 αν θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε ψωμί και γάλα για τα παιδιά μας. Να δυσκολευόμαστε να βάλουμε βενζίνη στο αυτοκίνητο μας για να πάμε για δουλειά.
Δεν μπορεί να ανεχόμαστε να δουλεύουμε με ό,τι όρους θέλει η εργοδοσία, χωρίς δικαιώματα. Να αρρωσταίνουμε και να αγχωνόμαστε, όχι για την υγεία μας, αλλά για το πως θα το πούμε στον εργοδότη μας. Να δουλεύουμε κάτω από αφόρητες πιέσεις φτάνοντας στα όριά μας.
Περισσότερο από μια δεκαετία τώρα δεχόμαστε μια συνεχή επίθεση από τις εκάστοτε και νυν κυβερνήσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «σωτήρες» μας. Κάθε μέρα και περισσότερο συρρικνώνεται το εισόδημα μας και οι συνθήκες εργασίας μας γίνονται όλο και δυσκολότερες. Οι εργαζόμενοι στους χώρους της καθαριότητας νιώθουν καθημερινά την ασφυκτική πίεση και την υπονόμευση της ποιότητας της ζωής τους. Εντατικοποίηση της εργασίας, εναλλαγές πόστων, ωραρίων, ειδικοτήτων, απλήρωτη εργασία, πιέσεις, υπερωριακοί απασχόληση άνευ αποδοχών τρομοκρατία και φόβος απόλυσης είναι μόνο κάποια από αυτά που μαστίζουν τους χώρους εργασίας μας. Οι εργολάβοι κερδοσκοπούν και αυθαιρετούν στις πλάτες μας και οι διοικήσεις πέρα βρέχει.
Τα σχολεία των παιδιών μας έχουν χιλιάδες κενά και πολύτιμες ώρες διδασκαλίας χαμένες, συστεγάζονται σχολεία και συνωστίζονται σε αίθουσες οι μαθητές.
Το σύστημα υγείας σε διάλυση, τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα με ελάχιστο προσωπικό από γιατρούς, νοσηλευτές τραυματιοφορείς καθαρίστριες που γίνονται λάστιχο για να ανταπεξέλθουν.
Δεν μας αξίζει ούτε να πεινάσουμε ούτε να κρυώσουμε ούτε να συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετάει η κυβέρνηση σαν επιδόματα και κουπόνια .
Καμία λαϊκή οικογένεια να μη πεινάει να μη κρυώσει να μη πεταχτεί στο δρόμο.

Μπροστά στην απεργία 9 Νοεμβρίου με την μαζική συμμετοχή να ακουστεί η δική μας φωνή, τα δικά μας αιτήματα για:

• ΕΓΣΣΕ με 825 ευρώ κατώτερο μικτό μισθό, ως βάση για αυξήσεις.
• Επαναφορά των τριετιών- κατοχύρωση κυριακάτικης αργίας- πληρωμή υπερωριών. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα – Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης.
• Μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών σε κάθε σχολείο, νοσοκομείο, και άλλες επιχειρήσεις. Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας όπου χρειάζεται.
• Μέτρα προστασίας για όλες –όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.
• Όχι στις αναθέσεις της καθαριότητας σε εργολάβους. Σταθερή , μόνιμη δουλειά για όλους.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
• Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
• Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
• Καμία διακοπή παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου στις σχολικές μονάδες. Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση στα σχολεία εξαιτίας του ενεργειακού. Να λυθούν τα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών.
• Άμεση κάλυψη των ελλείψεων στο Νοσοκομείο του Βόλου με προσλήψεις μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
• Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , δεν θα πληρώσουμε το πόλεμό τους.
• Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το